Swipefy - nastoji ponuditi bolje glazbene preporuke na servisu Spotify

Svi oni koji imaju osjećaj da im glazbene preporuke na poznatom glazbenom streaming servisu Spotify baš i nisu onakve kakve su očekivali, s ovom će aplikacijom moći lakše pronaći glazbu koja više odgovara njihovom ukusu. Evo i kako…

Matija Gračanin petak, 13. listopada 2023. u 06:00
OSNOVNI PODACI
Naziv Swipefy 
Namjena Bolje preporuke za glazbeni servis Spotify
Android Google Play
iOS App Store
Cijena Besplatan / 3,49 eur mj ili 9,49 eur godišnje (Pro)

Svi streaming glazbeni servisi imaju vlastiti algoritam koji koriste kako bi predložili pjesme i albume na temelju osobnih preferencija korisnika, no katkada ti algoritmi jednostavno znaju ponuditi sasvim krivu glazbu. Spotify tu definitivno nije izuzetak, a to su prepoznali i autori ove aplikacije.

Swipefy, naime, omogućava da se jednostavno klizanjem lijevo ili desno po zaslonu odabire glazba (na temelju pretpregleda od 30 sekundi) i na taj se način razdvoji dobra od neželjene glazbe. Sve počinje tako da se poveže račun na Spotifyju, a onda samo treba početi birati glazbu.

Taj je proces podjednako zabavan koliko i zarazan, pa se vrlo lako mogu izgubiti sati birajući ponuđenu glazbu i, slično kao što je to riješeno u popularnim aplikacijama za pronalaženje partnera, kližući po zaslonu lijevo ili desno da se neka pjesma označi kao nepoželjna ili se želi potvrditi da se pjesma odobri.

Uz tu osnovnu mogućnost, Swipefy nudi i neke druge sitnice pa se tako moguće povezati s prijateljima i podijeliti s njima što se sluša (i obratno) te jednostavno komentirati glazbu koju se sluša. Osnovna inačica Swipefyja je besplatna, ali je tu izdanje Pro koje nudi i niz drugih mogućnosti kao što je opcija uvoza playlista, napredniji algoritam, sinkronizacija sa Spotifyjem, neograničen broj pjesama u kolekcijama i drugo, a koja stoji ili 3,49 eura mjesečno ili 9,49 eura godišnje.