OpenSea - najpopularnija platforma za kupnju i prodaju NFT-ova

Tržište NFT-ova sve je turbulentnije i zanimljivije pa ni ne čudi da se mnogi u njega uključuju i to ne samo kao kupci nego i oni koji žele prodavati svoja digitalna djela. OpenSea je trenutačno najpopularnija platforma putem koje je moguće stvarati, prodavati i kupovati NFT-ove…

Matija Gračanin ponedjeljak, 15. studenog 2021. u 06:00
OSNOVNI PODACI
Naziv OpenSea 
Namjena Platforma za trgovanje NFT-ovima
Android Google Play
iOS App Store
Cijena Besplatan

Nezamjenjivi tokeni, odnosno NFT-ovi (non-fungible token) u zadnje vrijeme plijene sve više pažnje ponajviše zbog iznosa za koje ih neki pojedinci kupuju, a samim time postaju i posebno zanimljivi i iz perspektive investiranja, ali i onda kada se želi uključiti u svijet tokena prodajući vlastitu digitalnu imovinu.

OpenSea se svrstava među trenutačno najpoznatije i najpopularnije platforme za trgovanje nezamjenjivim tokenima kroz koju je relativno lako (uz plaćanje) moguće napraviti i vlastite NFT-ove i uključiti se u zanimljiv kripto svijet ispunjen digitalnim umjetničkim dijelima i drugim oblicima digitalnih uradaka.

Sama aplikacija namijenjena pametnim telefonima omogućava jednostavno praćenje što su novo digitalni umjetnici i stvaratelji novo dodali na platformu, dodavati zanimljive digitalne uratke u favorite kako bi ih se još lakše pratilo, pretraživati i filtrirati dostupne NFT-ove i tome slično.

Sve počinje stvaranjem osobnog profila, povezati aplikaciju s novčanikom za kriptovalute, a onda se najbolje upustiti u proučavanje dostupnih resursa koji u detalje objašnjavaju što su to NFT-ovi, kako jednog napraviti, kako ih kupovati i prodavati i tome slično.

Sama je aplikacija besplatna, no baš kao što se za dostupne NFT-ove treba platiti kriptovalutama, tako je potrebno plaćati i naknade kada se neki NFT želi napraviti. No, OpenSea je definitivno najbolja platforma za NFT-ove u kojoj će se podjednako snalaziti i totalni početnici i oni koji su već iskusni u skupljanju i trgovanju nezamjenjivim tokenima.