Money Manager - zgodno napravljena aplikacija za upravljanje troškovima i budžetom

Redovito praćenje osobnih troškova te stvaranje i onda upravljanje osobnim budžetom temelji su zdravih osobnih financija, a ovo je jedna od aplikacija koje će upravo u tome pomoći i nadomjestiti nedostatke aplikacija tradicionalnih banaka…

Matija Gračanin utorak, 7. studenog 2023. u 06:00
OSNOVNI PODACI
Naziv Money Manager 
Namjena Sve što je potrebno za upravljanje osobnim finacijama
Android Google Play
iOS App Store
Cijena Beplatan / 6,63 eur (Premium)

Money Manager je po svim svojim karakteristikama tipičan primjer aplikacija koje omogućava da se ima kontrola nad osobnim financijama i to tako da se unose prihodi i rashodi, a onda se kroz dostupnu analitiku detektiraju nepotrebni troškovi te se druga dostupna sredstva preusmjere u štednju i investicije.

U suštini nije riječ ni o čemu previše spektakularnom, ali ako će se marljivo bilježiti svi troškovi, vrlo je lako dobiti statistički i vizualni pregled na što se najviše troši od kućnoga budžeta, pa je na temelju tako prikupljenih podataka moguće donositi informiranije odluke o tome kako će se novac u budućnosti trošiti.

Osim toga, Money Manager omogućava da se unose i drugi informacije kao što je su aktivni krediti i zajmovi, štednja, osiguranja, troškova po karticama i drugo, pa tako na jednom mjestu dobiti brzi pregled svih svojih računa i stanja.

Informacije je potrebno unositi ručno, no čitava je stvar relativno jednostavna, a tu su i neke dodatne zgodne sitnice kao što je mogućnost fotografiranja računa skupa s onim što se platilo. Tu si i fleksibilni filteri za precizno pregledavanje troškova, elegantan pregled mjesečnih troškova, zgodno napravljeni grafikoni i drugo.

Osnovna inačica aplikacije je besplatna, ali zato ograničena mogućnostima te se prikazuju i oglasi, no oni koji imaju pretplatu Play Pass aplikaciju mogu bez ograničenja koristiti unutar tog programa, dok će drugi izdanje Premium morati platiti jednokratno 6,63 eura te se tako riješiti oglasa i ukloniti sva ograničenja. Osim toga, do Premium se mogućnosti može doći i tako da se aplikacija preporuči drugima.