Learn Python - zgodno napravljena aplikacija za sve one koji žele naučiti Python

Python je programski jezik koji se koristi u različitim područjima i to pogotovo u području strojnog i dubokog učenja, pa ni ne čudi da se svrstava među trenutačno najpopularnije programske jezike uopće. Ovo je aplikacija namijenjena svima onima koji žele naučiti programirati u Pythonu…

Matija Gračanin utorak, 27. lipnja 2023. u 06:00
OSNOVNI PODACI
Naziv Learn Python
Namjena Učenje programiranja u Pythonu
Android Google Play
iOS App Store
Cijena Besplatan / 27,71 eur godišnje (App+)

Python programski jezik stvorio je Guido van Rossum još davne 1990. godine, a otad pa do danas, postao je jedan od najpopularnijih programskih jezika. To ne treba ni čuditi jer je dostupan ogroman broj modula i biblioteka koji zaista olakšavaju stvaranje najraznovrsnijih aplikacija, a iznimno je popularan kod strojnog i dubokog učenja te kod obrade podataka.

Srećom, Python je jednostavan za učenje pa čak i oni koji nisu nikada ispisali niti jednu liniju programskog koda, vrlo brzo mogu pohvatati osnove i početi čak i ozbiljnije raditi. Learn Python je zgodno osmišljena aplikacija poznate platforme Programiz putem koje će i totalni početnici relativno brzo ovladati ovim programskim jezikom.

Doduše, valja istaknuti da Programiz nudi i slične aplikacije za druge programske jezike s istim funkcionalnostima, pa to svakako valja imati na umu. Sama aplikacija nudi sve što je potrebno kako bi se svladavali jednostavniji i složeniji koncepti, vježbalo na primjerima koji su i detaljno objašnjeni, ali u konačnici i provjerilo svoje znanje kroz zgodno osmišljene kvizove.

Ovo potonje ujedno znači da i oni koji već negdje uče Python mogu iskoristiti aplikaciju kao način da utvrde ili ponove gradivo. Dakako, besplatna inačica aplikacije je ograničena, pa ako se želi sudjelovati u globalnoj rang listi kroz rješavanje raznovrsnih izazova, onda je potrebno plaćati pretplatu za izdanje App+ koje stoji 27,21 euro godišnje (s tom se inačici može dobiti i certifikat).