Foodvisor - pomaže smanjiti tjelesnu težinu kroz zdravu i uravnoteženu prehranu

Foodvisor se specijalizira za zdravu prehranu te omogućuje postizanje zdravih prehrambenih navika tako da se postavi kao personalizirani mobilni nutricionist koji pomaže birati zdraviju hranu nudeći istodobno i niz drugih mogućnosti...

Matija Gračanin petak, 3. studenog 2023. u 06:00
OSNOVNI PODACI
Naziv Foodvisor 
Namjena Mobilni nutricionist za zdrave prehrambene navike
Android Google Play
iOS App Store
Cijena 40,48 eura kvartalno ili 31,19 eur mjesečno

Kako bi se održavalo dobro zdravlje, uz redovitu tjelesnu aktivnost, vrlo je važno paziti na prehrambene navike te mudro birati kakva će se hrana tijekom dana konzumirati. Foodvisor je još jedna aplikacija koja upravo u tome želi pomoći pa, ne samo postići uravnoteženu i zdravu prehranu, nego time pomoći i da se postigne zdrava tjelesna težina.

Drugim riječima, Foodvisor se postavlja kao svojevrsni nutricionist koji pomaže pri izboru zdrave hrane, a istodobno nudi i neke druge mogućnosti kao što je praćenje unosa kalorija, niz prilagođenih recepata za zdraviju prehranu te postizanje nutritivnih ciljeva, pa čak i prilagođene vježbe kako bi se održavala dobra razina tjelesne aktivnosti.

Osim toga, nudi i personalizirani plan prehrane koji u obzir uzima specifičnosti svakog individualnog korisnika, dok je jedna od ključnih značajki mogućnost bilježenja svakoga obroka koji će se konzumirati i to tek tako da ga se fotografira; aplikacije će izračunati koliko kalorija obrok teži zajedno s drugim informacijama.

Uz to, aplikacija omogućava i komunikaciju s dodijeljenim nutricionistima koji će ponuditi odgovore na pitanja kao i podršku u cilju postizanja zdravih prehrambenih navika. Pritom i sama aplikacija nudi svakodnevne članke o zdravoj prehrani, upravljanju stresom, spavanju te drugim temama povezanim sa zdravljem.

Sve počinje otvaranjem korisničkog računa te odgovaranjem na nekoliko ključnih pitanja kako bi mogao biti formiran personalizirani plan, a nakon toga se aplikacija može besplatno iskušavati dva tjedna. Po isteku probnog perioda, za Foodvisor će se morati plaćati pretplata koja za tri mjeseca stoji 40,48 eura ili se može odlučiti za mjesečnu pretplatu koja stoji nemalih  31,19 eura.