English Idioms and Phrases - pomaže usavršiti znanje engleskog jezika uz učenje idioma i fraza

Riječ je o aplikaciji namijenjenoj svima onima koji žele utvrditi ili dodatno proširiti svoje znanje engleskoga jezika kroz učenje idioma i fraza te se na taj način u govoru približiti izvornim govornicima i usavršiti vlastito znanje engleskog jezika...

Matija Gračanin ponedjeljak, 11. ožujka 2024. u 06:00
OSNOVNI PODACI
Naziv English Idioms and Phrases
Namjena Usavršavanje engleskog jezika
Android Play Store
iOS Nema
Cijena Besplatan

Učenje stranoga jezika nikada nije jednostavan zadataka, a nakon što se najmanje usvoje osnove te se počne svladavati ono što bi se moglo smatrati naprednim dijelom nekoga jezika, vrlo brzo se shvati da svaki jezik ima i neke svoje specifičnosti na temelju kojih je vrlo lako moguće razlikovati izvorne govornike nekoga jezika od onih koji to nisu.

U engleskom jeziku to su, uz frazalne glagole, upravo idiomi i različite fraze, pa bi ih oni koji žele unaprijediti svoje znanje engleskoga jezika i približiti se izvornim govornicima, svakako trebali svladati. English Idioms and Phrases besplatna je aplikacija, za koju nije teško zaključiti, da upravo u tome želi pomoći.

Sama je aplikacija konceptualno izvedena prilično smisleno. S jedne je strane dostupan kompaktni rječnik idioma koji nudi objašnjenja kao i primjere kako se koji idiom može koristiti, dok su s druge strane dostupni jednostavno osmišljeni testovi kojima se može provjeriti znanje idioma i to tako da se naučene idiome smješta u pravilni kontekst ili da se jednostavno odgovori koje je njihovo točno značenje.

Osim toga, tu je i rječnik imenica s prijedlozima, kao i rječnik glagola (infinitiv i gerund), a kako su i za te dijelove dostupni testovi, lako je provjeriti znanje. Uz ovu aplikaciju, od istoga je autora dostupna i aplikacija sličnih mogućnosti, no koja je namijenjena učenju frazalnih glagola - English Phrasal Verbs. Obje su aplikacije posve besplatne.