Colour Changing Camera – minimalistička kamera koja u stvarnom vremenu mijenja boju objekata

Premda nije riječ u punokrvnoj zamjeni za aplikaciju kamere na pametnim telefonima, Colour Changing Camera ipak može biti korisna onima koji iz bilo kojeg razloga žele (ili moraju) promijeniti boju objekata koje žele fotografirati i to u stvarnom vremenu…

Matija Gračanin petak, 5. travnja 2024. u 06:00
OSNOVNI PODACI
Naziv Colour Changing Camera
Namjena U stvarnom vremenu mijenja boju objekata
Android Google Play
iOS App Store
Cijena Besplatan

Već je prema samom nazivu aplikacije moguće zaključiti čemu je Colour Changing Camera zapravo namijenjena; omogućit će da se na vrlo jednostavan način objektima koje se želi fotografirati promijeni boja i to u stvarnom vremenu.

Sve što je potrebno učiniti jest samo za zaslonu u donjem desnom dijelu izabrati neku od dostupnih boja, a onda dodirnuti objekt koji se želi fotografirati (na zaslonu kamere) i boja će automatski biti promijenjena (aplikacija omogućava korištenje i prednje i stražnje kamere).

Dakako, efekt boje ovisi o osvjetljenju i jačini boje samoga predmeta, no u veći slučajeva promjena boje doista izgleda vrlo efektno i to pogotovo kod zgrada, automobila, odjeće, pa čak i cvijeća i drugih objekata. Pritom na umu valja imati da se boja neće promijeniti objektima bijele ili crne boje, ali se zato boje mogu mijenjati u stvarnom vremenu i onda objekt jednostavno fotografirati.

Sama aplikacija ne nudi neke dodatne mogućnosti izuzev opcije upravljanja ugrađenom bljeskalicom, a zapravo nije dostupna nikakva konfiguracija. Drugim riječima, premda je riječ o vrlo specijaliziranoj kameri, neki će je zacijelo naći korisnom, a koristiti je mogu bez posebnih ograničenja jer je – besplatna.