Coffee Cam - editor slika idealan za ljubitelje retro fotografije i analognog filma

S više od deset milijuna preuzimanja, Coffee Cam se nametnuo kao jedan od najpopularnijih editora slika, videozapisa te kamera za Android pametne telefone koja je specijalizirana za retro fotografiju. Konkretnije, omogućava uređivanje slika i videoa te primjenu niza retro efekata…

Matija Gračanin četvrtak, 5. listopada 2023. u 06:00
OSNOVNI PODACI
Naziv Coffee Cam 
Namjena Editor slika i kamera s mnoštvom retro efekata
Android Google Play
iOS Nema
Cijena Besplatan / 3,19 eur

Premda u kategoriji mobilnih kamera i editora slika vlada poprilična gužva, kao i da aplikacije toga tipka nerijetko nude manje ili više slične mogućnosti, neke se aplikacija ipak uspiju profilirati kao miljenici publike i korisnika. Coffee Cam je jedna od takvih aplikacija ako je suditi prema broju preuzimanja i visokim ocjenama.

U suštini je riječ o prilično dobrom opremljenom mobilnom editoru slika i kameri za Android pametne telefone koja zna raditi i s videozapisima, a koja omogućava vrlo jednostavnu doradu slike i vide s nekim osnovnim mogućnosti te opcijom dodavanja pravog mnoštva efekata.

Zapravo, Coffee Cam se specijalizira za retro efekata pa je u tren oka od slika koje se već nalaze na unutarnjoj memoriji telefona napraviti slike koje će izgledati kao da su fotografirane starim analognim kamerama. Štoviše, nudi više od retro 70 filtara, dvadesetak efekata raznovrsnih oblika virtualnih oštećenja i ogrebotina, više od 40 svjetlosnih efekata, i štošta drugo.

Osim toga, tu je i kamera putem koje je moguće u stvarnom vremenu primjenjivati efekte te tako fotografirati sliku i kasnije je opet dorađivati te snimati videozapis, a tu je i čitav niz dodatnih alata za prilično preciznu kontrolu procesa uređivanja slika. Dakako, ni to nije sve, pa istinskim ljubiteljima retro fotografije i analognog filma u digitalnom dobu, preporučamo da provjere što Coffee Cam sve može.

Doduše, samo ako imaju dovoljno živaca da izdrže prilično napadne reklame u sučelju aplikacije. Tih se reklama može riješiti plaćanjem 3,19 eura izravno iz aplikacije pri čemu će ujedno biti otključani i svi filtri. Osim toga, mogu se provjeriti i sestrinske aplikacije istoga autora, Koda Cam i Vintage Camera, koje nude prilično slične funkcionalnosti i mogućnosti.