Bloom - aplikacija koja se specijalizira za istraživanje i praćenje vrijednosnica

Investiranje na tržištu kapitala uvijek podrazumijeva redovito praćenje kretanja vrijednosnica i trendova tržišta kao i aktivno sudjelovanje na samom tržištu, a ovo je jedna od aplikacija koja se nameće kao jedno od rješenja koje itekako vrijedi imati pri ruci

Matija Gračanin ponedjeljak, 11. srpnja 2022. u 06:00
OSNOVNI PODACI
Naziv Bloom
Namjena Analiziranje tržišta kapitala
Android Play Store 
iOS App Store
Cijena Besplatan / 319 kn

Za razliku od brojnih drugih aplikacija koje omogućavaju da se prati stanje na raznim burzama i tržištu kapitala, Bloom se pozicionira kao pomoćnik koji nastoji biti od pomoći onda kada se želi donijeti odluka u koje će se vrijednosnice investirati nudeći ključne i zgodno prezentirane informacije.

Štoviše, podaci koji se nalaze unutar aplikacije koncipirani su tako da ih lako mogu tumačiti i oni koji nemaju dubinskog financijskoj znanja, ali svejedno žele sudjelovati u investiranju na tržištima kapitala i na različitim razinama; bilo trgovinom vrijednosnicama ili ulaganjem u ETF-ove.

Ističe se lijepo osmišljenim sučeljem, a već je na prvi pogled sasvim jasno da se udaljava od klasičnih aplikacija koje se ponajprije specijaliziraju za praćenje tržišta kapitala. Tako su tu zgodno osmišljene kategorije vrijednosnica (npr. Tech, Undervalue Growth, YTD Leaderboard, High Cashflow, Buy the Dip i druge) u kojima se mogu pronaći tvrtke u koje vrijedi investirati.

Dakako, pri odluci u što će se u konačnici dosita i investirati pomaže i šačica zgodno osmišljenih parametara, a koji pomažu i dubinski razumjeti zašto vrijednost raste ili pada te samim time je li u danom trenutku pravo vrijeme za investiranje ili prodaju.

Naravno, mogućnosti ima još, a da bi se stekao pravi dojam koliko Bloom može biti koristan, najbolje ga je probati. Osnovna inačica je besplatna, ali je pri tome i ograničena (nisu dostupne sve kategorije niti izvještaji i slično). Kako bi se ta ograničenja ukinula, valja plaćati godišnju pretplatu od 319 kn.