Crowdfunding za AAA igru iz franšize Invincible

Iako crowdfunding kao metodu prikupljanja financijskih sredstava obično povezujemo s indie developerima, tko kaže da se njome ne mogu poslužiti i oni nešto veći?

Kristian Komorčec srijeda, 17. travnja 2024. u 11:07

Prvo strip, potom i animirana „superherojska serija za odrasle”, a uskoro i prva visokobudžetna videoigra bazirana na iznimno popularnoj franšizi Invincible.

Ili se tome barem nada ekipa iz Skybound Entertainmenta – i to ne sasvim bezrazložno jer interes očito postoji. Naime, tijekom prve crowdfunding kampanje sakupljeno je oko 18 milijuna dolara, dok je u sklopu netom pokrenute već prikupljeno nepunih pola milijuna dolara.

Premda ni žanr ni potencijalni okvirni datum izlaska još uvijek nisu poznati, iz Skybounda obećavaju „visokooktanski” naslov prepun akcije sa „zdravom dozom krvi”, a za što bi se trebao pobrinuti interni studio sastavljen od veterana videoigraće industrije.

Hoće li tomu zaista biti tako, kao ni zašto je jedna uspješna multimedijalna kompanija odlučila pribjeći crowdfundingu, ne znamo.

Međutim, ako se ubrajate među fanove i želite pripomoći ubogom Skyboundu, to možete učiniti putem investicijske platforme Republic. Minimalna donacija iznosi tričavih sto dolarčića...