Intel sljedeće godine započinje masovnu proizvodnju nove generacije procesora

Nakon što su se nadolazeći Intelovi procesori pojavili na otpremnicama, stigla je potvrda da će njihova masovna proizvodnja započeti 2024. godine

Matej Markovinović utorak, 19. prosinca 2023. u 07:02
📷 Foto: Unsplash
Foto: Unsplash

Intel planira započeti masovnu proizvodnju svoje nadolazeće 15. generacije procesora Arrow Lake 2024., dok bi ih u prodaju trebali pustiti već krajem te godine, otkrio je u intevjuu za Nikkei Sanjay Natarajan, viši potpredsjednik i izvršni direktor tvrtkinog tehnološkog odjela.

Radi se, naime, o procesorima napravljenim na 2-nanometarskom (20A) proizvodnom procesu koji će prvi koristiti PowerVia, Intelovu naprednu tehnologiju isporuke energije za optimizaciju snage i frekvencije, prenosi Hardware Times.

Ova vijest stiže gotovo tri tjedna nakon što su se nadolazeći Intelovi procesori pojavili na otpremnicama (shipping manifest), ukazujući tako na napredak u razvojnom ciklusu. Na tom je dokumentu otkriveno da tvrtka šalje nove procesore prodajnim partnerima pod oznakom „MICROPROCESSOR NEW ARROWLAKE H6C+8A+GT2“ s razlogom R&D (research and development).

Više informacija o novim Intelovim procesorima bit će dostupno u narednim tjednima.