U samo tjedan dana, Chained Together je postao novi co-op hit na Steamu

Ukoliko volite igrati s prijateljima, svakako bacite oko na Chained Together kojeg je jučer u jednom trenutku zaigralo gotovo sto tisuća igrača

Damir Radešić četvrtak, 27. lipnja 2024. u 11:05

Vjerujemo da mnogi nisu čuli za Chained Together, indie naslov koji je na Steamu zaživio prije tjedan dana. Riječ je o igri koju je jučer zaigralo 94.480 igrača istovremeno, a kako je u prvom redu namijenjena kooperativnom igranju i košta manje od porcije ćevapa kod lokalnog "trovača", točnije niti pet eura, svakako zaslužuje da vas pobliže upoznamo s njenim "čarima".

Zaplet je jednostavan i cilj je pobjeći iz samih dubina pakla penjanjem, pri kojem nas očekuju brojne prepreke i izazovi. Iako je Chained Together moguće zaigrati solo i pritom se dobro zabaviti, pravo uzbuđenje kreće kada u igru pozovete par prijatelja što će rezultirati smijehom, ali i, uopće ne sumnjamo, pokojom žestokom svađom i urlanjem.

Naime, uz podršku do četiri igrača, sudionici ovog paklenog preživljavanja su međusobno povezani lancem, pa ukoliko netko pogriješi prilikom, primjerice, loše procijenjenog skoka, nagrabusit će svi koji se u partiji nalaze i pasti u bezdan.

Neuspjeh na početničkom stupnju težine vas vraća na posljednju dosegnutu visinu, na normalnoj težini ćete morati krenuti iznova, dok najviša donosi i lavu čija razina konstantno raste i prisiljava vas na brze reakcije bez previše vremena za razmišljanje.

U svakom slučaju, Chained Together zvuči kao idealna zabava za ljubitelje zajedničkog napretka, a dodatne detalje o ovoj igri zbog koje će pucati prijateljstva potražite na stranicama Steama.