Noctua potvrđuje kompatibilnost hladnjaka s novim Intelovim socketom

Korisnici starijih Nouctinih hladnjaka, moći će besplatno dobiti montažne setove koji podržavaju Intelov novi socket LGA1851

Matej Markovinović nedjelja, 13. listopada 2024. u 07:06
📷 Foto: Noctua
Foto: Noctua

Noctua je potvrdila da su svi njihovi CPU hladnjaci i montažni setovi koji podržavaju Intelov socket LGA1700, kompatibilni i s novim socketom LGA1851 nadolazeće druge serije procesora Core Ultra, poznatije pod nazivom Arrow Lake-S.

Kao i inače, iz Noctue navode da će kupcima besplatno biti osigurani montažni setovi za starije modele hladnjaka koji trenutno ne podržavaju LGA1700 i LGA1851.

"Od kada je AMD 2006. godine predstavio AM2, nudimo besplatne montažne setove našim kupcima i s ponosom nastavljamo tu tradiciju s nadolazećim procesorima Core Ultra i njihovim novim socketom LGA1851. Iako svi naši trenutni multi-socket hladnjaci već podržavaju LGA1851 odmah po vađenju iz kutije i ne zahtijevaju nikakve nadogradnje, kupci će moći nadograditi većinu starijih hladnjaka bez dodatnih troškova, tako da se čak i prvi Noctua hladnjaci iz 2005. godine mogu koristiti na najnovijim Intelovim procesorima“, priopćio je izvršni direktor Noctue, Roland Mossig.

Kako bi dobili besplatne montažne setove, korisnici starijih Noctuinih hladnjaka trebaju ispuniti online obrazac za narudžbu na službenoj stranici proizvođača. Za to će biti potreban dokaz o kupnji odgovarajućeg Noctuinog hladnjaka te LGA1851 CPU-a ili matične ploče. Ovisno o državi, dostupne su i opcije ekspresne dostave, ali će one biti podložne dodatnim troškovima.

"Korištenje CPU hladnjaka kroz nekoliko generacija platformi umjesto kupnje novog hladnjaka za svaku generaciju nije samo ekonomično, već također pomaže u smanjenju nepotrebnog otpada i očuvanju dragocjenih resursa. Nadogradnjom umjesto zamjene hladnjaka aktivno doprinosite održivijoj PC industriji“, napominje Mossig.

Oni kojima montažni setovi hitno trebaju mogu ih kupiti na Amazonu po preporučenoj cijeni od 8,90 eura za standardnu verziju te 9,90 eura za chromax.black verziju.