Noctua dovodi na tržište novu generaciju 140-milimetarskog ventilatora

Izvršni direktor Noctue, Ronald Mossig, navodi da su na modelu NF-A14x25 G2 radili gotovo 10 godina te da je riječ o njihovom najnaprednijem ventilatoru do sada

Matej Markovinović srijeda, 2. listopada 2024. u 18:05
NF-A14x25 G2 📷 Foto: Noctua
NF-A14x25 G2 Foto: Noctua

Noctua je ovoga tjedna predstavila dugo iščekivanu novu generaciju 140-milimetarskog ventilatora – NF-A14x25 G2. Ovaj model nasljeđuje nagrađivani NF-A14  te koristi tehnološke inovacije pionirskog modela NF-A12x25. Dolazi u kvadratnom obliku i izrađen je od materijala Sterrox LCP (liquid-crystal polymer) kojeg koriste i ostali, napredniji Noctuini proizvodi.

„Nakon gotovo desetljeća rada na razvoju, ponosni smo na značajno poboljšane performanse koje smo uspjele postići s ovim ventilatorom. NF-A14x25 G2 je naš najnapredniji ventilator danas i uvjereni smo da će veliki napredak u učinkovitosti, performansama i buci biti od velike vrijednosti za naše kupce“, priopćio je izvršni direktor Noctue, Roland Mossig.

Prema riječima Noctue, NF-A14x25 G2 univerzalan je ventilator koji pruža izvrsne rezultate u svim vrstama primjene – bilo da se radi o niskom otporu zraka za hlađenje kućišta ili pak o visokom statičkom pritisku potrebnom za hladnjake i radijatore za vodeno hlađenje. Uz to, dolazi s predinstaliranom antivibracijskom brtvom NA-AVG2-LR  koja omogućuje bolje prianjanje na radijatorima, a njegov AAO okvir može se kombinirati s opcionalnom razmaknicom za ulaz zraka, NA-IS1-14, čime se postiže tiši rad i bolji protok u zahtjevnim uvjetima.

NF-A14x25 G2  opremljen je novim motorom etaPERF s tehnologijom Smooth Commution Drive 2 koja ne omogućuje samo bolju energetsku učinkovitost i glatkoću pri radu, već zahvaljujući značajki SupraTorque pruža dodatni moment za održavanje brzine čak i pri radu s visokim otporom.

NF-A14x25 G2 dostupan je u standardnoj PWM verziji s maksimalnom brzinom od 1500 RPM-a, u ultra-tihom LS-PWM modelu s maksimalnom brzinom do 800 RPM-a te u Sx2-PP kompletu koji sadrži dva ventilatora s malim odstupanjem brzine od +/- 25  RPM-a, što može biti korisno za push-pull konfiguracije ili za situacije gdje više ventilatora radi paralelno kako bi se izbjegla pojava periodičnog zujanja ili druge neželjene akustične interakcije.

Više informacija dostupno je na stranici Noctue.