Stigao Oppo Watch s EKG-om i u dvije veličine

Tvrtka Oppo je konačno i službeno predstavila svoj prvi pametni sat Oppo Watch koji sadrži AMOLED zaslon te nešto rjeđe viđeno - integrirani EKG

Matija Pavlić subota, 7. ožujka 2020. u 07:00

Tvrtka Oppo konačno je i službeno uz pametni telefon Find X2 predstavila i svoj prvi pametni sat. To je Oppo Watch s minimalnim rubovima oko AMOLED zaslona s gustoćom piksela od 326 točaka po inču te 100% pokrivenošću DCI-P3 spektra boja.

Sat je dostupan u dvije veličine, 1,6-inčnoj i 1,9-inčnoj te sadrži aluminijsko kućište s dva gumba za upravljanje uređajem. Sat podržava veći broj različitih aktivnosti, prati san korisnika, otkucaje srca te nešto što se rjeđe viđa na tržištu, sadrži elektrokardiogram (EKG).

Što se tiče ostalih značajki Oppo Watch se bazira na Snapdragon Wear 2500 platformi uz Apollo 3 koprocesor, 8 GB interne memorije za pohranu podataka, dok integrirana baterija ima podršku za Watch VOOC tehnologiju brzog punjenja koja dostiže 50% napunjenosti nakon 17 minuta.

Autonomija baterije iznosi 40 sati normalnog korištenja te maksimalno 21 dan, a može se optimizirati balansiranjem između Wear čipa i Apollo koprocesora. Što se tiče povezivosti korisnicima je na raspolaganju podrška za GPS, NFC i Bluetooth 4.2.

Službena prodaja sata u Kini započinje 24. ožujka, 46-milimetarska inačica stajati će oko 288, a 41-milimetarska inačica oko 215 američkih dolara.