Google navodno radi na svojoj inačici AirTaga

Iako trackeri nisu novost na tržištu, otkad je Apple predstavio AirTag, postali su popularniji no ikad. Toga je svjestan i Google, pa se 'šuška' da radi na svom vlastitom gadgetu za pronalazak stvari

Matej Markovinović srijeda, 18. siječnja 2023. u 12:07
📷 Foto: Unsplash, Jonas Elia
Foto: Unsplash, Jonas Elia

Google navodno radi na trackeru koji bi  trebao konkurirati Samsungovom Galaxy SmartTagu i popularnom Appleovom AirTagu. Prema informacija koje je saznao developer Kuba Wojciechowski „njuškajući“ po Fast Pair usluzi, tvrtkin tracker za pronalazak izgubljenih stvari trebao bi se zvati – „Grogu“.

Wojciechowski kaže da će Grogu podržavati tehnologije korištene za radio komunikaciju i lociranje kratkog dometa, Bluetooth Low Energy i UWB (ultra-wideband). Prema navodima developera, tracker će razviti Google Nest tim te će doći u nekoliko boja. Imat će i ugrađen zvučnik, slično kao što to ima AirTag. 

„Nemam nikakvih informacija u vezi s vremenskim okvirom predstavljanja trackera, ali ako bih morao pogađati, rekao bih da će Google najaviti tu tehnologiju na svom I/O događaju, zatim ju lansirati na godišnjem jesenskom događaju uz nove Pixele“, zaključuje Wojciechowski.

Ako vas detaljnije zanima kako trackeri funkcioniraju u praksi, podsjećamo da smo detaljno testirali Appleov AirTag još sredinom 2021. godine. Tekst možete pročitati na sljedećoj poveznici.