Ok, sad se može vidjeti da će ga netko sigurno dobiti. I što sada? Koja je svrha tog znanja kad se i dalje ne može liječiti
Litvanski algoritam 99,99% točno predviđa Alzheime
- poruka: 12
- |
- čitano: 4.347
- |
- moderatori: vincimus
- +/- sve poruke
- ravni prikaz
- starije poruke gore
noblesova nagrada za fiziologiju ili medicinu
Ok, sad se može vidjeti da će ga netko sigurno dobiti. I što sada? Koja je svrha tog znanja kad se i dalje ne može liječiti
Sve bolesti se lakše liječe kad se rano otkriju. A ako je bolest teško izlječiva, npr. rak, onda je rano otkrivanje jako bitno.
Ne samo da rano otkrivanje bolesti omogućuje da se na vrijeme krene s liječenjem, nego ti da i mogućnost da se pripremiš na budućnost kakva te čeka ...
Sve bolesti se lakše liječe kad se rano otkriju. A ako je bolest teško izlječiva, npr. rak, onda je rano otkrivanje jako bitno.
Ne samo da rano otkrivanje bolesti omogućuje da se na vrijeme krene s liječenjem, nego ti da i mogućnost da se pripremiš na budućnost kakva te čeka ...
Mene isto zanima kako lijeciti (ili usporiti) Alzheimera? Nije to rak da se reze i zraci. Koja priprema - da potrosis svu lovu na uzivanje i strmopizdis se nekamo bez padobrana dok jos nisi zaboravio kako dupe brisati? Ako si na to mislio, onda se slazem. Sve ostalo bi mi predstavljalo puno veci psihicki teret no neznanje. Jednostavno ne bih mogao svojoj obitelji takvo nesto svjesno ostaviti na grbaci.
Koja priprema - da potrosis svu lovu na uzivanje i strmopizdis se nekamo bez padobrana dok jos nisi zaboravio kako dupe brisati?
I onda na kraju ispadne da spadaš u onih 0,01%
Osobno da znam da ću ga dobiti bih si pripremio neki otrov na mnogo mjesta i postavio ga zajedno s porukom sebi da ga popijem onog trena kad se više neću moći sjetiti nekog niza događaja te na taj način lišio odgovornosti druge da mi pomognu u eutanaziji...
Čudi me kako hrvatski akademici poput dr. Vice Mihanovica dr. Ante Sanadera i sličnih nisu tako nešto napravili nebitno o polju rada...
htio sam napisati komentar ali sam zaboravio što sam htio reći. nije lako bez algoritma.
Osobno, pričekao bi malo praljkačom...štednja je uvijek ok stvar...demencije su predviđa se do 2030. ili 2050., ne sjećam se točno, u prilici da postano No.1 zdravstveno-ekonomski problem u svijetu.
Imajući to u vidu, moglo bi se ulupati mnogo novca u istraživanje...ako bi se morao kladiti, Skandinavci su izuzetno pedantni kada su u pitanju pshičke bolesti i lijek bi mogao doći upravo otuda.