Tek sad sam shvatio koliko imam vremena kad vas ujutro u 7h gledam umjesto Dobro jutro Hrvatska
Baš je terapija
Tek sad sam shvatio koliko imam vremena kad vas ujutro u 7h gledam umjesto Dobro jutro Hrvatska
Baš je terapija
Nemogu pogledati video sad ali poslije cu. To na slici je valjda najgora kava u kafiću što mogu dobiti. Meni je espresso najbolji kad je do pola šoljice.
naravno da znam bolje: pustim davora da načini kavu i zamolim ga da me pozove na kušanje. i ponesem bočicu s kapaljkom za racchiato.
Opet nepismenost kvazi novinara na djelu.... spravljanje!? omg.
Najbolja mi je ona koju neko drugi napravi. Mislim da je to jedinstven recept :)
Tek sad sam shvatio koliko imam vremena kad vas ujutro u 7h gledam umjesto Dobro jutro Hrvatska
Baš je terapija
A ja sam jutros u 4h išao samo pogledati da li je u videu tehnički sve ok, kakav je zvuk i tako to... I ne samo da sam odgledao do kraja nego sam nakon toga išao guglati koji se aparati nude u trgovinama tehničkom robom i tko ima dostavu...
Evo ga, baš slušam našu treću terapiju.
Prvo, Herr Miro, pa legendarni doktor lega Doc, te sada Šuštinjo ili SuperDavor ako vam je draže, a sve pod voditeljskom palicom višestrukog nagrađivanog novinara Dragana Petrica.
Nisam ljubitelj kave, ali čitam sve tekstove koje piše Šuštinjo i ostali bugovci. Nema veze što Šuštinjo radi: testira li hardver, rokam po virutalnim bojšnicama, piše tekstove,...On sve to radi na visokom profesinalnom nivou.
Tak' da nema razloga da ne vjerujem da i kavu na radi na kvalitetni način.
C-19 kriza i dalje traje, al' bez obzira na to vrijedi bugovci i dalje rade. Mogli su i oni kao i mnogi baciti koplje u grmlje i posustati.
Međutim, BUG kao instituacija ima pobjednički mentalitet koji i u najtežim uvjetima radi, te koji je tu doista zbog svojih čitatelja i svih onih koje vole BUG.
Zato, BUG rula nadmoćno!
Nemogu pogledati video sad ali poslije cu. To na slici je valjda najgora kava u kafiću što mogu dobiti. Meni je espresso najbolji kad je do pola šoljice.
baš to, a i da je do vrha katastrofa izgleda pjena, loše nabijeno, pre debelo zrno ili ko zna šta al ne izgleda mi pitko.
edit: zapravo sad kad vidim datum sve mi je jasno.
Nemogu pogledati video sad ali poslije cu. To na slici je valjda najgora kava u kafiću što mogu dobiti. Meni je espresso najbolji kad je do pola šoljice.
baš to, a i da je do vrha katastrofa izgleda pjena, loše nabijeno, pre debelo zrno ili ko zna šta al ne izgleda mi pitko.
Ovo je ilustracija, a ne Davorov proizvod :D.
Kako sam dugo godina radio sa svakavim kavama i svakakvim aparatima, kad sam prestao raditi u ugostiteljstvu, razmisljao sam o nabavci aparata za espreso. 15 godina mi je kava gotovo svakodnevno bila iz profesionalnog aparata (zanimljivo - najbolja mi je bila iz najstarijeg aparata na kojem sam radio), pa sam mislio da ce mi nakon prestanka rada prelazak na "domacu" kavu biti veliki problem.
Meni se ovo ne isplati.
Kafetjera mi je sasvim odlicna, a kostala je 200-ak kuna, "french press" loncic sam dobio za rodjendan - kasnije vidio da je bio niti 100 kuna. I vec godinama tako kuham kavu, povremeno zakuham tursku kad dodje netko tko to voli.
I racunica mi je slijedeca:
"Aparati" - 300 kuna + 150 kuna mlinac
Kila kave - rijetko platim vise od 200 kuna (150 najcesce) - dobije se oko 140-150 kava
Dobar aparat po preporuci je oko 300eura, plus dodaci - 350 eura, sto je oko 2500 kuna.
Po toj racunici sa kafetjerom mi ostaje 2000 kuna za kave sto je 10 kila tj. 1400 salica kave - 2 godine za ispijanje 2 salice kave dnevno.
Imali smo 400 eura vrijedan aparat za espreso, kamenac je bio preveliki problem za taj doticni aparat, pa smo dobili povrat novca.
Ovo je moje iskustvo - ne pijem cisti espreso vec ujutro sa malo toplog mlijeka, kasnije u danu sa vise, pa mi je gornja racunica isplativija. Za nekoga tko bas voli okus takvog espresa, nema boljih savjeta od Davorovih - osim da si nadjete dobar kafic i dobrog konobara pa da dolazite u njegovu smjenu :D.
E da, dobro ste rekli, disclamer: ova abominacija s Petricove ilustracije nije moj espresso, to je neka random fotka s interneta Tako otprilike izgleda "espresso" u kafiću na kolodvoru u Andraševcu
E da, dobro ste rekli, disclamer: ova abominacija s Petricove ilustracije nije moj espresso, to je neka random fotka s interneta Tako otprilike izgleda "espresso" u kafiću na kolodvoru u Andraševcu
Mislim da je ovo najgora kava koja se moze popiti.
Americano se jos moze prihvatiti - doza espresa koja je ublazena vrucom vodom. Ali ovo je bas pusteno da tece te u biti pokazuje najgore sto se moze napraviti kavi - zagoriti je do vrhunca kiselosti i gorcine i jos je pritom razvodniti.
Tek sad sam shvatio koliko imam vremena kad vas ujutro u 7h gledam umjesto Dobro jutro Hrvatska
Baš je terapija
A ja sam jutros u 4h išao samo pogledati da li je u videu tehnički sve ok, kakav je zvuk i tako to... I ne samo da sam odgledao do kraja nego sam nakon toga išao guglati koji se aparati nude u trgovinama tehničkom robom i tko ima dostavu...
Lako je tako, ima ljudi koji rade jos vise nego prije. Kad su svi presli na kucni rad moraju se i prekovremeni raditi.
E da, dobro ste rekli, disclamer: ova abominacija s Petricove ilustracije nije moj espresso, to je neka random fotka s interneta Tako otprilike izgleda "espresso" u kafiću na kolodvoru u Andraševcu
Aj ne gnajvi oko slike, nego nam skuvaj kafu svima!
Ima li išta slično za pivo?
Evo ga, baš slušam našu treću terapiju.
Prvo, Herr Miro, pa legendarni doktor lega Doc, te sada Šuštinjo ili SuperDavor ako vam je draže, a sve pod voditeljskom palicom višestrukog nagrađivanog novinara Dragana Petrica.
Nisam ljubitelj kave, ali čitam sve tekstove koje piše Šuštinjo i ostali bugovci. Nema veze što Šuštinjo radi: testira li hardver, rokam po virutalnim bojšnicama, piše tekstove,...On sve to radi na visokom profesinalnom nivou.
Tak' da nema razloga da ne vjerujem da i kavu na radi na kvalitetni način.
C-19 kriza i dalje traje, al' bez obzira na to vrijedi bugovci i dalje rade. Mogli su i oni kao i mnogi baciti koplje u grmlje i posustati.
Međutim, BUG kao instituacija ima pobjednički mentalitet koji i u najtežim uvjetima radi, te koji je tu doista zbog svojih čitatelja i svih onih koje vole BUG.
Zato, BUG rula nadmoćno!
Ajde idi reci onima koji su izgubili posao pas mater.
Dajte mi ban.
Danas mi je došla isporuka po Šuštinjovoj preporuci, pa ću vidjet jel' lago.
Ima li išta slično za pivo?
-ima.. uz mali teh.problem, umjesto pive curi kava al' osim te (sitne) razlike ok.
jesu to one male plasticne kapsule s alu poklopcem? to sam proba kava je definitivno usporediva s onon s pravog aparata, jedino sta fali na takvom aparatu je šta nemoš radit pjenicu za ove sta locu kapucino i slicno.
Meni je ovo isto neisplativo jer su kapsule minimum duplo skuplje od obicne kave u zrnu - kad se gleda doza kave.
Meni je rutina prvo staviti kavu na kuhanje, pa onda sve ostalo jer dok pripremim dorcak ili odjecu taman se skuha kava.
jedino sta fali na takvom aparatu je šta nemoš radit pjenicu za ove sta locu kapucino i slicno.
Toplo mlijeko stavis u "french press" loncic i dobijes priblizno isti efekt. Dovoljno za one koji vole pjenu.
gle svaka kava je jaka, nakon američke - to se može kod nas na neonatologiji intravenozno davati klincima...
jedan ekstra lik u firmi (dao otkaz) je iamo volju, i kuhao je sam kavu, ali iako dobra, i ta je bila preslaba...
Sage the Barista Express (izvan Europe poznat kao Breville BES870XL). Cijena mu je oscilirala u rasponu od 450 do 1000 funti dok sam ga škicao, prije cca dvije godine. Trenutačno je na Amazon.co.uk dostupan za 445 funti, što je deal stoljeća, iako ne znam kako danas stoje stvari s dostavom u HR. Ako mi teta iz Njemačke u dogledno vrijeme pošalje neke pare, možda nadogradim mlinac (vjerojatno na Baratza Sette 270Wi). Jedini problem - nemam tetu u Njemačkoj.
Vodu filtriram kroz Britu, a aparat ujutro uključujem ručno, prije šetnje s pesima, tako da bude zagrijan kad se vratim