Tarantino odustao od snimanja svog desetog filma?

Ako je vjerovati glasinama, jedan od najpoznatijih suvremenih autora prekrižio je „Filmskog kritičara”, a čije je snimanje trebalo započeti ove jeseni.

Kristian Komorčec četvrtak, 18. travnja 2024. u 19:11

Najpoznatiji svjetski stručnjak za ženska stopala te povremeni redatelj Quentin Tarantino odustao je od snimanja svog (navodno) posljednjeg te sveukupno desetog filma u karijeri.

Barem ako je vjerovati redatelju bliskim izvorima, a koji su svoju dušu odlučili otvoriti američkom portalu Deadline Hollywood.

Podsjetimo, Filmski kritičar, začudo, nije bio zamišljen kao film osvete nad redatelju nesklonim kritičarima, već kao hommage stvarnom novinaru stanovitog „pornografskog časopisa” čije su se cinične filmske kritike snažno dojmile mladoga Quentina.

Radnja filma trebala je biti smještena u Kaliforniju tijekom 1970-ih, glavnu ulogu trebao je tumačiti Brad Pitt, a u dotičnom su također trebali glumiti i brojni drugi opetovani Tarantinovi suradnici.

Međutim, iako će ova vijest zasigurno ražalostiti brojne tarantinofile, vjerojatno bi ju ipak trebalo uzeti sa zrnom soli. Naime, ovo ne bi bio prvi put da je jedan od prvaka tzv. „Novog, novog Hollywooda” odustao do nekog projekta (Mrska osmorka), a potom mu se na sveopće iznenađenje ipak vratio, umjesto se okrenuo novom projektu.