Flashcards World - odlična aplikacija namijenjena učenju uz virtualne kartice

Mnogo je metoda na koje se može pospješiti pamćenje informacija, a jedna od dobro prokušanih načina da se relativno brzo upamti određeni set podataka i da ga se kasnije reproducira, upravo su kartice za brzo učenje….

Matija Gračanin srijeda, 8. lipnja 2022. u 06:00
OSNOVNI PODACI
Naziv Flashcards World
Namjena Učenje uz kartice za brzo učenje
Android Google Play
iOS Nema
Cijena Besplatan / 95 kn (Pro)

Obrazovne kartice, kartice za brzo učenje, kartice za učenje. Kako god ih zvali, ovi su komadići papira na kojima se s jedne strane napiše pitanje, a s druge strane odgovor, prokušana tehnika kako na relativno bezbolan i brz način zapamtiti (barem kratkoročno) informacije i onda zapamćeno održavati kroz ponavljanje.

Flashcards World je jedna od najpopularnijih aplikacija na Android pametnim telefonima koja se specijalizira upravo za elegantno stvaranje virtualnih kartica za pamćenje i to s posebnim naglaskom na učenje jezika, premda se Flashcards World može bez imalo ograničenja koristiti i za učenje bilo kojega predmeta ili seta informacija.

Sve što je potrebno za izradu kartica je tu, a posebno je zgodno i to što omogućava uvoz podataka kroz CSV datoteke kao i činjenica da je moguće setove već napravljenih kartica podijeliti s prijateljima i tako si međusobno pomagati. Tu je i mogućnost izrade kartica na računalu uz pomoć editora na službenoj web stranici.

Osim toga, nudi nekoliko modaliteta za učenje čime se željeni ishod poboljšava, a jednako je dobro i to što joj nije potrebna internetska veza kako bi radila. Osnovna inačica je besplatna no i ponešto ograničena, dok se za sve mogućnost valja odlučiti za izdanje Pro koje stoji 95 kune jednokratno ili se aplikacije može besplatno koristiti uz pretplatu na Googleov Play Pass.