DrawNote - raskošno opremljena aplikacija za stvaranje i organizaciju raznovrsnih bilježaka

Riječ je o relativno popularnoj aplikaciji koja se specijalizira za jednostavno stvaranje digitalnih bilježaka u koje je moguće dodavati i raznovrstan sadržaj, ali može poslužiti i kao beskonačna digitalna bijela ploča namijenjena kreativcima…

Matija Gračanin četvrtak, 27. lipnja 2024. u 05:45
OSNOVNI PODACI
Naziv DrawNote 
Namjena Dobro opremljena aplikacija za upravljanje bilješkama
Android Play Store
iOS Nema
Cijena Besplatan / od 1,86 eur mj (Pro)

DrawNote je raskošno opremljena aplikacija koja omogućava stvaranje i organizaciju raznovrsnih bilježaka, no koja se može iskoristiti i za stvaranje mentalnih mapa, crtanje, skiciranja, digitalno slikanje i pisanje (pogotovo ako se uz pametni telefon ili tablet raspolaže i olovkom.

Uz one tipične tekstualne bilješke kao i predložak za stvaranje već spomenutih mentalnih mapa, tu je i opcija stvaranja super bilježaka unutar kojih se može kombinirati crtanje, pisanje (prstom ili olovkom) te klasične bilješke, s time da je moguće dodavati i drugi sadržaj poput slika, tablica, tonskih zapisa i slično.

Osim toga, tu je i mogućnost stvaranja tipičnih lista zadataka pri čemu je moguće naznačiti i vrijeme do kojeg neki zadatak na popisu mora biti završen, zatim zadatke povezivati s bilješkama i drugo, ali ono što DrawNote definitivno izdvaja iz gomile sličnih aplikacija, velika je razina fleksibilnosti i mogućnost prilagođavanja.

Zapravo, DrawNote doista obiluje raznovrsnim detaljima te brojnim manjim ili većim značajkama među kojima su se našla o opcija zaključavanja aplikacije s podrškom za biometriju ili stvaranja pričuvnih kopija uz podršku za WebDAV i Google Drive. Štoviše, čak je i besplatna inačica solidno opremljena, no tu je i izdanje Pro s kojim se dobiva i niz drugih korisnih značajki.

Doduše, potonje se izdanje može dobiti bilo uz plaćanje mjesečne (1,86 eur) ili godišnje pretplate (8,63 eur), dok oni koji bi radije izbjegli pretplatne modele mogu DrawNote kupiti jednokratnim plaćanjem 19,99 eura.