Bridgefy - komunikacijska aplikacija koja radi i onda kada nema veze s Internetom

Bridgefy je zanimljiva aplikacija za komunikaciju koja će se najkorisnija pokazati onda kada se s prijateljima želi komunicirati bez da je dostupna internetska veza, no budući da se oslanja na BLE, za komunikaciju valja biti relativno blizu s onima s kojima se žele razmjenjivati poruke…

Matija Gračanin petak, 6. kolovoza 2021. u 06:00
OSNOVNI PODACI
Naziv Bridgefy 
Namjena Aplikacija za offline komunikaciju
Android Google Play
iOS App Store
Cijena Besplatan

Bridgefy je aplikacija koja se specijalizira za komunikaciju i onda kada internetske veza nije dostupna, a posebno će korisna biti kada se želi komunicirati na glazbenim festivalima i koncertima, na sportskim stadionima, velikim okupljanjima, na prosvjedima, u školi, na putovanjima ili u slučaju prirodnih katastrofa.

Izgleda kao i bilo koja druga komunikacijska aplikacija, a kako bi se komunikacija ostvarila, oslanja se na Bluetooth Low-Energy (BLE) pri čemu se stvara i mesh mreža kako bi doseg bio tim veći. Uz razmjenu poruka s pojedincima, putem značajke Broadcasts moguće je slati poruke i na veći broj korisnika koji se nalaze u blizini, no ne dalje od 100 metara.

Samo postavljanje i korištenje aplikacije je prilično jednostavno, a za prvi put je potrebno imati aktivnu vezu s Internetom kako bi se izradio korisnički profil (dakle, Bridgefy treba pripremiti unaprijed). Jednom kada je registracija dovršena, internetska veza se može isključiti no mora se osigurati da je aktivan Bluetooth.

Kontakte nije potrebno dodavati budući da će Bridgefy automatski otkriti one koji se nalaze u blizini, nudi podršku za end-to-end šifriranje, a tu su i neke druge sitnice. Bilo kako bilo, traži li se odlična aplikacija za offline komunikaciju s osobama u blizini, Bridgefy se nameće kao odlično rješenje.