Beeper - univerzalna komunikacijska aplikacija s podrškom za niz poznatih servisa

Nekoć klijent koji je omogućava korisnicima Androida da se korisnicima iPhone pojave u plavim balončićima, već je neko vrijeme univerzalna komunikacijska aplikacija koja podržava niz popularnih servisa i aplikacija kao što su Whatsapp, Facebook Messenger, Twitter, Telegram i drugi…

Matija Gračanin utorak, 16. travnja 2024. u 06:00
OSNOVNI PODACI
Naziv Beeper 
Namjena Višeplatformski univerzalni komunikacijski klijent
Android Google Play
iOS App Store
Cijena Besplatan

Beeper se pred kraj prošle godine pokazao kao trn u oku Appleu jer je na lukav način zaobilazio nametnuta ograničenja da se korisnici Androida onima na iPhoneu pokazuju u zelenim, umjesto i plavim oblačićima. No, kada je to u konačnici postalo neodrživo, Beeper se transformirao u višeplatformsku aplikaciju koja želi olakšati komunikaciju centralizirajući korištenje popularnih komunikacijskih servisa.

Beeper je nedavno kupila tvrtka Automattic koja je vlasnik Wordpressa za izdašnih 125 milijuna dolara, što čitavu stvar samo čini dodatno zanimljivom. Beeper trenutačno podržava ukupno 14 komunikacijskih servisa i aplikacija među kojima su se našli WhatsApp, Facebook Messenger, Telegram, Signal, Slack, Google Chat i Discord.

Ovu se aplikaciju treba promatrati kao svojevrsni unificirani dolazni pretinac e-pošte, samo za popularne komunikacijske servise. Naime, jednom kada se servisi koji se koristi povežu s Beeperom, svi će se razgovori moći pronaći u jedinstvenom inboxu, te tako lakše nastaviti (ili započeti) razgovore.

Osim toga, tu je i solidno riješeno pretraživanje, kao i niz drugih praktičnih mogućnosti, a valja istaknuti i da se temelji na poznatom protokolu otvorenog koda Martix. Da bi se aplikacija mogla koristiti, potrebno je registrirati se uz adresu e-pošte koju treba i verificirati te odabrati i korisničko ime, a onda samo treba povezati željene servise i aplikaciju se može koristiti.

Ukratko, svi oni kojima je dozlogrdilo žonglirati s velikim brojem aplikacija jer žele ili moraju komunicirati s kolegama i prijateljima koji koriste raznovrsne servise, Beeper bi se mogao pokazati kao vrlo zanimljivo i praktično rješenje.