Agoda - platforma za pronalazak hotelskog i drugog smještaja, prijevoza, pa čak i eSIM-ova

Riječ je o još jednoj relativno popularnoj platformi koja omogućuje jednostavan pronalazak povoljnog hotelskog i drugog smještaja diljem svijeta te njegovu rezervaciju, kao i letova, autobusnih karti, najma automobila. Dakle, sve za putovanja...

Matija Gračanin srijeda, 8. svibnja 2024. u 06:00
OSNOVNI PODACI
Naziv Agoda 
Namjena Digitalna platforma za putovanja
Android Google Play
iOS App Store
Cijena Besplatan

Agoda je digitalna platforma za putovanja koja je dio Booking Holdingsa, najveće i najpoznatije tehnološke tvrtke koja se specijalizira za putovanja. Agodi je  sjedište u Singapuru, no platforma kao i aplikacije dostupne su na 39 jezika te omogućuje da se na jednostavan način pronađe povoljan smještaj u brojnim destinacijama, kao i prijevoz.

Sama je aplikacije preuzeta više od 50 milijuna puta, a u službenim se trgovinama može pohvaliti i prilično visokim ocjenama, pa nije teško zaključiti kako je riječ o platformi o kojoj vrijedi razmisliti onda kada se planira putovanje na brojne destinacije diljem svijeta. Tim više što je sve prilično jednostavno koristiti (potrebno je otvoriti korisnički račun).

U svojoj bazi nudi ogroman broj hotelskog i privatnog smještaja koji može zadovoljiti sve kriterije, a tu je i mogućnost jednostavnog traženja najpovoljnijih letova, autobusnih karti, prijevoza vlakom, trajektima te najma automobila kao i organizaciju prijevoza od zračne luke do samoga smještaja.

Osim toga, zgodan je detalj i to što u suradnji s tvrtkom Voye omogućava i kupovinu eSIM-ova što tijekom putovanja može itekako biti korisno. Očekivano, sve one funkcionalnosti i mogućnosti koje bi dobra platforma ovoga tipa trebala i nuditi, prisutne su, no i daleko više od toga.

Pretraživanje kao ključni element platforme prilično je dobro riješeno, a u prilog tome ide pravo mnoštvo dostupnih kriterija, kao i mogućnost pronalaženje raznih akcija, pogodnosti i kupona za ostvarivanje popusta. Stvarčica i detalja ima još, a svakako je dobro to što je korištenje aplikacije i same platforme – besplatno.