Xiaomijev HyperOS zamijenit će sučelje MIUI

Sučelje MIUI polako, ali sigurno ide u povijest. Zamijenit će ga Xiaomijev novi operacijski sustav HyperOS temeljen na AOSP-u

Matej Markovinović srijeda, 18. listopada 2023. u 11:21
📷 Screenshot: X
Screenshot: X

Izvršni direktor Xiaomija, Lei Jun, najavio je dolazak HyperOS-a, novog operacijskog sustava koji će se po prvi puta pojaviti s modelima Xiaomi 14 i postepeno zamijeniti trenutno aktualno sučelje MIUI.

„Na današnji se dan obilježava povijesni trenutak. Nakon godina zajedničkog rada, naš novi operacijski sustav, HyperOS, trebao bi imati službeni debi na seriji mobitela Xiaomi 14“, napisao je Lei Jun na društvenoj mreži X.

Prema riječima Juna, HyperOS stavit će korisnike u središte ekosustava gdje će se moći povezati s drugim ljudima, automobilima i domovima. Cijeli operacijski sustav temelji se na Android Open Source Projectu (AOSP), ali se spaja i s Velom, Xiaomijevom platformom za IoT.

Trenutno nije poznato hoće li HyperOS doći na globalno tržište ili će biti rezerviran samo za Kinu. Više informacija bit će poznato nakon predstavljanja serije Xiaomi 14 koje se očekuje krajem mjeseca.