Stigao je Spotify Wrapped za 2023. godinu

Osim što ovogodišnji Spotify Wrapped nudi statistike ukupnog vremena slušanja, omiljenih pjesama te izvođača, novost je to što dodjeljuje i 'zvučni grad' na temelju slušateljskih navika korisnika

Matej Markovinović četvrtak, 30. studenog 2023. u 08:15
📷 Foto: Spotify
Foto: Spotify

Stigao je ovogodišnji Spotify Wrapped, svojevrsni pregled godine koji donosi korisnicima ne samo uobičajene statistike poput ukupnog vremena slušanja i omiljenih pjesama te izvođača, već i pojedine nove značajke. Kao i svake godine, korisnici mogu podijeliti svoje statistike na društvenim mrežama i pratiti trendove u svojim slušanjima.

Od novih značajki, ovogodišnji Spotify Wrapped ima sustav koji korisnicima dodjeljuje „zvučni grad“ na temelju njihovih slušateljskih navika. Na primjer, ako korisnici najčešće slušaju glazbu hrvatskih izvođača sa sjevera hrvatske, njihov „zvučni grad“ mogao bi biti Zagreb ili pak Varaždin.

Osim toga, tu su i detalji o mjesecu kada je slušanje određenih izvođača bilo na vrhuncu, kao i potpuno novi dizajn za prikaz pet najslušanijih žanrova.

📷 Foto: Spotify
Foto: Spotify

Pogledom na društvene mreže, može se primijetiti da je Spotify Wrapped postao godišnji događaj kojeg korisnici s nestrpljenjem očekuju. Dok Spotify kontinuirano inovira svoju Wrapped ponudu, godišnji pregledi konkurenata poput Apple Musica i YouTube Musica ostaju poprilično nepromijenjeni.

Ako i vi želite provjeriti što ste najčešće slušali na Spotifyu u 2023. godini, to možete učiniti odlaskom u aplikaciju i klikom na „Spotify Wrapped“ odjeljak na početnoj stranici.