DUMP Days 2023. — studentska tech konferencija otvara vrata za manje od deset dana

Već sedmu godinu sve više i više tech firmi sudjeluje na DUMP Days konferenciji. Osim poslova, predavanja i radionica, Daysi nude još puno sadržaja

Bug.hr srijeda, 17. svibnja 2023. u 18:52

DUMP Udruga mladih programera već sedmu godinu uspijeva okupljati brojne tvrtke s tehnološke scene na jednom mjestu u vidu dvodnevne besplatne konferencije DUMP Days. Mjesto radnje, kao i svake godine do sada, je naravno Fakultet elektrotehnike, strojarstva i brodogradnje (FESB), 26. i 27. svibnja,

Svjetski prepoznate tvrtke poput prvog hrvatskog „jednoroga“ Infobipa, agencije za svijet kripto tehnologija Blank, Locastic koji stoji iza besplatnih edukativnih Tinel događaja i agencija s desetljećem iskustva — Profico su jedni od mnogih sponzora ovogodišnjeg izdanja DUMP Daysa. Sveukupno 31 sponzor, desetine globalno cijenjenih predavača te preko 50 otvorenih poslovnih pozicija čeka očekivanih tisuću posjetitelja.

Priča o umjetnoj inteligenciji od početka godine ne jenjava, a Daysi u tom duhu i nude poprilično zanimljiv spektar predavanja, radionica te sponzorskog panela koji se upravo toga i dotiče. Sveukupno 14 predavanja, 6 praktičnih radionica te dvije panel rasprave čekaju posjetitelje, a među ostalim temama su kibernetička sigurnost, NFT-jevi ili kako napraviti marketinšku kampanju unutar GDPR okvira.

Ali ono što mnogi smatraju čak najjačim adutom DUMP Days konferencija bi definitivno bili „Fly Talks“ — kratki „speed-dating“ razgovori za posao, gdje svi koji traže posao mogu predstaviti svoj CV odabranim tvrtkama u opuštenoj atmosferi. Mnogi studenti su ovako pronašli prakse ili prve poslove u struci.

Da bi dodatno zaintrigirali sve posjetitelje, dumpovci su organizirali nagradnu igru gdje će svi posjetitelji moći sudjelovati; angažman je jednostavan: što više štandova posjete i odslušaju radionica, to će više bodova skupiti. A nagrade su prava poslastica: pametni satovi, zvučnici pa čak Playstation 5!

Svi koji su zainteresirani mogu posjetiti dump.days.hr stranicu, registrirati se i osvojiti prve bodove u nagradnoj igri.