Koliko bi visoka bila hrpa kad bi se podaci iz obl

poruka: 3
|
čitano: 6.310
|
moderatori: vincimus
1
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
Ovo je tema za komentiranje sadržaja Bug.hr portala. U nastavku se nalaze komentari na "Koliko bi visoka bila hrpa kad bi se podaci iz obl".
15 godina
offline
Koliko bi visoka bila hrpa kad bi se podaci iz obl

A tek da stave na bušene kartice? Ili kamene pločice klinastog pisma? Stećke uskršnjih otoka? Diskete su izumrle valjda prije 30 godina i oni uspoređuju s tim medijem da ispadne veća hrpa.

Jer da usporede s nečim što je izumrlo nedavno, recimo DVD disk, bila bi puno manja.

Idi i radi nešto korisno!
 
9 0 hvala 0
12 godina
protjeran
offline
Koliko bi visoka bila hrpa kad bi se podaci iz obl

Glupa analiza i blesav clanak. Zasto nije 360kb disketa? Il bar 720kb DD? 5.25" su bile dosta tanje, pa da vidimo tu usporedbu, kad se vec gluposti usporedjuju.

 

Ono sto mene vise cudi je njihova zastava Njemacke. Ako takve stvari objavljuju, kakve su im tek analize?

 
4 0 hvala 0
15 godina
suspendiran
offline
Re: Koliko bi visoka bila hrpa kad bi se podaci iz
jacob33 kaže...

Glupa analiza i blesav clanak. Zasto nije 360kb disketa? Il bar 720kb DD? 5.25" su bile dosta tanje, pa da vidimo tu usporedbu, kad se vec gluposti usporedjuju.

 

Ono sto mene vise cudi je njihova zastava Njemacke. Ako takve stvari objavljuju, kakve su im tek analize?

 -da, upravo istu krtiku sam namjeravao.. floppy..

-nastavak, slikovita količina, ima smisla kad je nešto što korisnici znaju-koriste, npr dimenzije nogometnog-ragbi stadiona koji se često koristi, bus-avion.. diskete? mlađi juzer ih nije ni vidio, pomirisao, držao u ruci, nema taj osjećaj dimenzije, odnosno ako je već u članku navedeno 3,3mm tad čemu slikovita usporedba s nečim što ljudima nije usporedivo-mjerljivo.. kranje blesava 'mjera' uz koju navedu sližbenu SI mjernu jedinicu kao milimetre ili konačni umnožak tj preko 10km.. čemu to 'dijeliti' na nepoznatu jedinicu, tj prosječan građanin hr bi mogao biti zbunjen da je u miljama-inčima ili avionima pri čemu avion može biti dimenzija par metara do par stotina metara tj može bit islagan jedan na drugi po dužini ali i po visini ili rasponu krila, kao što disketa može biti primarno kao kvadrat-krug dimenzija 3,5 inča ili koji drugi format (8inča kao LP-ploča i laser disk..) ne po debljini koja je za disketu 'najsporednija' dimenzija kao i za hdd-ssd i ostale disk-driveove kojima se uredno navede dimenzija u inčima 3,5-2,5 i odnosi se na širinu uređaja tj odgovarajući utor na kućištu u koji se može montirati kao i cd-dvd koji su standardno 5,25 inča (i inč visine, no može biti i slim-pola i zato se visina ne koristi za takav simbolički prikaz nikad.. pa ni tad) :)

-i tako opet, slikovito, tih 10km visine.. se prikazuje kao visina na kojoj lete avioni-boeing-747.. drugi brandovi-modeli ne? vojni? kakve veze ima 747 s im, tj ima s brojem mjesta, ima s duljinom trupa, rasponom krila i ako juzer ugoogla može dobiti te dimenzije.. dok će za debljinu diskete vrlo teško pronaći podatak jer naprosto nije bio dio koji se navodi dok se navodi 3,5inča (i ostali formati kao i kapaciteti..), onak, čista glupatizacija mjernih jedinica modernih medija i amrerikanizacije u svemu pa i glupostima..

 

ili ako se to već željelo izraziti u flopijima, zašto ne u njihovom kapacitetu kao 1,44MB.. ili cca 1,5MB ako zaokružimo na više.. tj što tad nedostaje MB kao mjernoj jedinici kojom izraze cloud storage, tj čemu potreba za pretvaranjem standardne mjerne jedinice kao TB u nešto kao disketa koja više nije standard-raširena-poznata korisnicima i kako vrijeme ide bit će sve manje.. da je barem cd-dvd ili inč-palac tj palac ima i mala beba .. no više joj služi za cuclanje nego kao mjerna jedinica kojom joj takve stvari želimo dočarati.

 

C64/TurboModul-OpenSourceProject.org.cn.部分作品为网上收集整理,供开源爱好者学习使用
Poruka je uređivana zadnji put čet 20.4.2023 19:45 (ihush).
1
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:
 
vrh stranice