Tko ažurira Windowse 11, u izborniku Start vidjet

poruka: 35
|
čitano: 4.917
|
moderatori: vincimus
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
Ovo je tema za komentiranje sadržaja Bug.hr portala. U nastavku se nalaze komentari na "Tko ažurira Windowse 11, u izborniku Start vidjet ".
9 godina
offline
Re: Tko ažurira Windowse 11, u izborniku Start vid
rambox kaže...

- ne popravljaj ako nije pokvareno

 Ali win 11 je pokvaren i pun bugova. S gašenjem updateova samo i dalje guraš isti pokvaren os bez mogućnosti bugfixeva. Ažuriran win ti bar daje nadu za popravak stvari.

A da ne pričamo o sigurnosnim rupama.

 

Onda barem koristi ltsc verziju. Do dobivaš samo security fixeve.

6 godina
offline
Re: Tko ažurira Windowse 11, u izborniku Start vid
@Cryogenic pa dobro ako si ono krivo spomenuo ali i dalje koriš naš voljeni Linux da treba nešto kemijati, tako i ja mogu reći da se meni neda zahebavati sa ograničenim windowsima, te da nemam mogućnost normalnog i brzog usb prebacivanja datoteka sa mobitela, kao što to odlično radi Ubuntu. Ili neku drugu stvar koja je bolje izvedena na Linuxu, a ima ih.

Usput što ti predstavlja taj crveni karton pokraj naziva? i viđao sam da neki imaju crni, to je da su izbačeni ili obrisan profil predpostavljam.
10 godina
offline
Re: Tko ažurira Windowse 11, u izborniku Start vid
Cryogenic kaže...

 To je bila samo metafora da se ne želim gnjaviti sa nepotrebnim stvarima, želim što je moguće jednostavniji operativni sistem, da sve radi iz prve bez previše zajebavanja oko nečega, a to su mi Windowsi.Što manje tipkanja tim bolje. Kakvi terminali, naredbe. Užas. A i teško čovjek prijeđe na nešto novo kad je dosta navikao na staro jbg. Ali naravno svakome svoje.

 Tu si u krivu. Windowsi su upravo zadnji na listi da nešto radi iz prve kad instaliraš. Prvi na listi bi bi MacOS, linux bi bio poslije njega. Kod fresh install-a linux će imati sve potrebno za rad, pa i drivere za za GPU, dok na Windowsima se trebaš nakliketati da sve poinstaliraš i složiš da možeš raditi uz obaveznih nekoliko restarta. Čak im je app store kompliciraniji i lošiji nego na linux-u. Na linuxu imaš 90% programa u app store-u, klik install gotovo. Nema skidanja, prolaska kroz one odvratne menu-e kod instalacije. Čak i neke igre rade bolje na linuxu kad su svi uvjeti ispunjeni, uz svu emulaciju, slabu podršku od proizvođača GPU-a, i sve što ide uz to.

 

Da MS nije vendor lockao cijeli svijet (imao je jedinstvenu priliku pa zašto ne), WIn bi danas bio trash OS (što i jest u svojoj suštini). Pokrpan OS s hrpom legacy smeća još od 98-ice (i prije), katastrofom od registry-a i svakojakim zbrda zdola duck tape rješenjima koji ga drže zajedno. Zato ga ni ne mogu portati za ARM kako spada.

 

Ali pošto dominira desktopom (i samo desktopom) korisnicima se čini kao da je to fantastičan OS jer eto svi programi rade na njemu, a programi nisu OS.

 

Nadglednik dina
15 godina
offline
Re: Tko ažurira Windowse 11, u izborniku Start vid
movie kaže...
BMT kaže...

 Ne bih imao ništa protiv reklama da su Windowsi besplatni.

 Nisu besplatni ali kupiš ključ za 12 eura na netu i sve radi. Kupio sam još za osmicu i evo danas sam na 11 i sve radi. To su one korporativne licence koje se i danas prodaju.

 Poanta je bila - ako platim, ne želim reklame. Ako je džaba, onda imaju pravo na reklame.

9 godina
offline
Tko ažurira Windowse 11, u izborniku Start vidjet

Smiješno je što prozoraši tako hvale win da sve radi out of the box, a u kasnijim verzijama win 10 i u win 11 mi ne želi automatski skinuti drivere za igpu nego ih moram sam instalirati. Dođe obavijest da traži gpu drivere, ali ih ne skine.

Moj PC  
2 0 hvala 1
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:
 
vrh stranice