Nuklearna elektrana Zaporožje - opasnost? zaključana tema

poruka: 34
|
čitano: 9.212
|
moderatori: vincimus
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
Ovo je tema za komentiranje sadržaja Bug.hr portala. U nastavku se nalaze komentari na "Nuklearna elektrana Zaporožje - opasnost?".
15 godina
offline
Re: Nuklearna elektrana Zaporožje - opasnost?

Malo smo ugroženi koliko sam shvatio. Eventualno u tome slučaju prilikom samog udara rakete ili granate i same eksplozije će radioaktivne čestice tj. prašina, zemlja itd. se dignuti u zrak. I ovisno o meteorološkim prilikama će se to kretati dalje, ali to nisu neke značajne količine radijacije. Ono što je vrlo opasno je taljenje jezgre u reaktoru jer tada koliko znam dolazi do velike tj. vrlo jake eksplozije gdje velika količina radijacije biva oslobođena. A zbog jake eksplozije se podigne vrlo visoko u zrak i može pokriti veliko područje.

12 godina
offline
Nuklearna elektrana Zaporožje - opasnost?

U članku je navedeno da od šest reaktora, pet ne radi, a šesti radi sa smanjenom snagom. Vjerovatno zato da elektana proizvede energije koliko je potrebno za hlađenje vlastitih reaktora, tako da NE može u potpunosti biti odsječena od el. mreže a da se ništa strašno ne desi. Naravno nije to najbolji scenarij, ali postoji i ta opcija.

42
 
1 0 hvala 0
8 godina
offline
Re: Nuklearna elektrana Zaporožje - opasnost?
Hvala gospodinu Šimiću na kvalitetnom, realističnom opisu situacije. Bar jedan glas razuma u općoj kakofoniji ratnohuškačkog bubnjanja. I Bugu, naravno, koji je to omogućio. Zato se uvijek vraćam ovdje. Kad bi barem bilo moguće isključiti se i ne zagađivati um informacijskim smećem.

Btw, bojim se da će ovaj članak proći kao i izvješća UNovih inspektora o nepostojanju iračkog oružja masovnog uništenja. Lavina se zakotrljala i neće stati dok god ima snijega i nizbrdice.
Ja rekoh
Moj PC  
4 0 hvala 0
15 godina
offline
Nuklearna elektrana Zaporožje - opasnost?

realno, ako se svi reaktori zaustave i čitava elektrana miruje, nema neke frke ali ni struje. samo kalo, rasip, kvar i lom. ako elektranu u pogonu rabe kao "jamstvo" za sigurnost "dejstava po neprijateljskoj živoj sili, tehnici i fortifikacijskim objektima" bez odgovora, onda su opasni idioti, jer nekome će puknuti film pa smo svi najebali. ma kako bilo, ništa ne možemo učiniti, osim čekati. 

I know that you believe you understand what you think I said, but I am not sure you realize that what you heard is not what I meant.
Moj PC  
1 0 hvala 0
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:
 
vrh stranice