zlata vrijedan članak (kao i uvijek).
posebno razveseli mene koji mijesim sve vrste kruha već godinama. isprobao sam svakojake varijacije.
također backup rješenja soda bikarbone, te "radenska" u palačinkama.
već smo prijašnjih nedjelja čitali ovdje o soda bikarboni, no covid19 i nestašica kvasa u prvom valu histerije, pokazao je kako malo ljudi zna da taj svestrani prah uredno podigne tijesto.
često bi ljudi nervozno na kasi gunđali "jebemu,nema kvasa"... šapneš mu da ubaci sodu bikarbonu.. + može odčepit sudoper.. + kupljeno voće i povrće ostavit da se ispere u posudi vode sa sodom + puuuno toga.
čekam sljedeću nedjelju i koristan članak o kemijskim čarolijama domaćinstva.
kada bude vremena, zanimalo bi me malo..zašto domaći sapun ima toliku moć uklanjuanja mrlja.. te koje su fore ovih kapsula za perilice rublja na kojima marketing uporno velikim slovima spominje OXY i varijacije "obogaćenog" kisika ili što li je to već, za učinkovitije uklanjanje mrlja.
znam da se spominjalo već mrlje...ali ako može malo od ovih industrijskih preparata, do onoga kad ja svakodnevno kapnem crno pelješko vino na bijeli stolnjak...te na tu maću stavim par zrna krupne NaCl.. bolje odradi prednamakanje od nekog Ariela.