Aircash uveo podršku za Apple Pay

Mobilna plaćanja iPhoneom i Apple Watchom dostupna su od sada i korisnicima domaćeg fintech servisa za plaćanje Aircash Mastercard karticom

debug.hr četvrtak, 4. travnja 2024. u 18:45

Domaći mobilni novčanik Aircash objavio je veliku vijest – uvođenje Apple Paya, koji korisnicima omogućava maksimalno iskoristiti sve prednosti svojih Apple uređaja i mobilnih plaćanja. Kao što je poznato, Apple Pay koristi iPhone kako bi osigurao da svaka transakcija bude sigurna i privatna. Umjesto predaje kartica drugoj osobi, dodirivanja fizičkih tipki ili razmjene gotovine, korisnici jednostavno približe svoj iPhone ili Apple Watch terminalu za plaćanje i izvrše beskontaktno plaćanje – a sada to mogu činiti i korisnici Aircash Mastercard kartica.

Sigurnost kod kupnje

Svaka kupnja putem Apple Paya osigurana je autentifikacijom putem Face ID-a, Touch ID-a ili lozinke uređaja, zajedno s jedinstvenim dinamičnim sigurnosnim kodom koji se koristi jednom. Apple Pay je prihvaćen u širokom spektru trgovina, uključujući restorane, kafiće, maloprodajne trgovine, ljekarne, taksije i mnoga druga mjesta, a ne samo da olakšava plaćanje na prodajnim mjestima, već i online i unutar mobilnih aplikacija.

Postavljanje Apple Paya je jednostavno: Korisnici u Aircash aplikaciji odaberu karticu koju žele koristiti i dodaju je u Apple Wallet jednim klikom. Dodavanjem kartice na iPhone, Apple Watch, iPad ili Mac, korisnici mogu odmah početi koristiti Apple Pay na tom uređaju.

Sigurnost i privatnost su u središtu Apple Paya. Korištenjem kreditne ili debitne kartice s Apple Payom, stvarni brojevi kartica ne pohranjuju se na uređaju niti na Appleovim poslužiteljima. Umjesto toga, dodjeljuje se jedinstveni broj računa uređaja, šifriran i sigurno pohranjen u Secure Elementu, certificiranom čipu industrijskog standarda, dizajniranom za sigurno čuvanje informacija o plaćanju na uređaju.