Sony kupuje Bungie, igraći studio koji je napravio Halo i Destiny

Microsoft je nedavno najavio kupnju Activision Blizzarda za 68,7 milijardi dolara, a sada je i Sony poslao svoj odgovor. Kupili su tvorce Halo i Destiny serijala za 3,6 milijardi dolara

Matej Markovinović utorak, 1. veljače 2022. u 13:29

Nakon što je Microsoft sredinom siječnja najavio akviziciju Activison Blizzarda za vrtoglavih 68,7 milijardi dolara, iz igraće industrije stiže još jedna slična vijest. Sony, naime, kupuje Bungie, igraći studio koji stoji iza popularnog Halo i Destiny serijala za 3,6 milijardi dolara.

„U SIE-u (Sony Interactive Entertainment), pronašli smo partnera koji nas bezuvjetno podržava u svemu što jesmo i koji želi ubrzati našu viziju da stvorimo generacijsku zabavu, a sve to uz očuvanje kreativne neovisnosti koja kuca u Bungiejevom srcu“, priopćio je izvršni direktor Bungieja, Pete Parsons.

O ovoj se kupnji također oglasio predsjednik i izvršni direktor SIE-a, Jim Ryan te je odmah raščistio neka početna nagađanja. Bungie će, dakle, i dalje biti multiplatformski i neovisni studio te izdavač, što znači da će nastaviti raditi videoigre za ostale platforme.

„Bungiejeva vrhunska stručnost u razvoju multiplatformskih videoigara i usluga, pomoći će nam da ostvarimo našu viziju proširenja PlayStationa na stotine milijuna igrača“, objašnjava Ryan te ističe da je Bungie izvrstan inovator.

Foto: Bungie
Foto: Bungie

Sony, međutim, navodi mogućnost za kolaboraciju između njihovog studija i Bungieja, što bi moglo rezultirati nekim FPS naslovom ekskluzivnim za PlayStation.