The Password Game: zabavna web igrica koja će vas frustrirati

Imate li viška vremena i živaca, preporučamo da pokušate složiti lozinku po pravilima u ovoj igri. Shvatite je kao razbibrigu, jer bi vas u suprotnom mogla ozbiljno izbaciti iz takta

Sandro Vrbanus četvrtak, 29. lipnja 2023. u 12:00

Neala Agarwala upoznali smo kao autora zabavnih web projekata, poput onoga koji procjenjuje posljedice udara asteroida ili drugih igara i servisa primarno namijenjenih za ubiti koju minutu vremena. Njegov najnoviji projekt, lansiran ovoga tjedna, ponovno je privukao veliku pozornost. Riječ je o malenoj web igrici The Password Game, u kojoj se Agarwal izruguje pretjerano kompleksnim pravilima za osmišljavanje kompliciranih lozinki.

Hit igra koja živcira

Igra je u svojoj biti vrlo jednostavna: zahtijeva od igrača da osmisli lozinku prema zadanim pravilima. No, za njih igrač doznaje sukcesivno, pa svakom novom pravilu mora prilagođavati svoju lozinku nakon što zadovolji dotadašnje uvjete. Svakim novim korakom lozinku je potrebno mijenjati, prilagođavati tako da zadovoljava sve postavljene uvjete, i nesumnjivo će dovesti do frustracija već nakon 5-6 koraka.

Sve počinje jednostavno...
Sve počinje jednostavno...

Za rješavanje ove zagonetke i kreiranje sumanute "lozinke" bit će tako potrebno riješiti aktualni Wordle, koristiti matematiku, poneki vanjski web servis i rimske brojeve, emotikone, poznavati pravila šaha i općenito dobro se snalaziti za tipkovnicom. Iako nakon 10-15 koraka izgleda nemoguće pobijediti u ovoj igri, već u prvim satima nakon njezine objave korisnici su se po društvenim mrežama počeli hvaliti time da su došli do kraja.

Na tom kraju, kada dobijete svoju "lozinku", još ju je potrebno u kratkom vremenu prepisati u novi prozor kako biste je "potvrdili". Time će igra biti završena, što je, čini se, rezervirano samo za one najstrpljivije i najupornije. Rješenja su, spomenimo, potpuno različita, tj. ne postoji jedinstveno rješenje ove igre. The Password Game zaigrajte ovdje, a pobijedite li, pohvalite se na našem forumu.

...da bi rezultiralo ovakvim rješenjima
...da bi rezultiralo ovakvim rješenjima