MrBeast srušio još jedan rekord YouTubea: 46 milijuna pregleda u 24 sata

Najnovija avantura Jimmyja Donaldsona i njegovih prijatelja, u kojoj su tjedan dana preživljavali na splavi usred oceana, postala je najgledaniji video na YouTubeu u prvom danu, ne uključujući glazbene spotove

Sandro Vrbanus ponedjeljak, 7. kolovoza 2023. u 15:38
📷 Screenshot YouTube / MrBeast
Screenshot YouTube / MrBeast

Jimmy Donaldson, poznatiji kao MrBeast, vodi privatni kanal na YouTubeu s najvećim brojem pretplatnika. Trenutačno ih ima više od 174 milijuna i polako se približava vodećem, indijskom glazbenom kanalu T-Series, koji sada ima 246 milijuna pretplatnika. Donaldson je ovoga vikenda objavio svoj novi uradak, jedan u nizu avanturističkih videa u kojem sebe i svoju ekipu izlaže raznim izazovima.

7 dana na splavi

Najnoviji se izazov sastojao od preživljavanja na splavi usred oceana. Za razliku od dosadašnjih izazova, poput preživljavanja na Antarktici, u zatvoru i sličnim mjestima, gdje je to trebalo činiti najviše 50 sati, ovoga puta odlučili su se za avanturu u trajanju od čak 7 dana. Samim time ovo je bio i najteži izazov koji su ikada zamislili i snimili.

Video koji prati njihovu borbu s vremenom, zalihama hrane i vode te drugim problemima života na splavi odmah po objavi postao je svjetski hit. U samo 24 sata od objave pregledan je više od 46 milijuna puta. Time je srušen rekord YouTubea za najgledaniji novi video zapis, ne uključujući glazbene spotove. Donaldson se novim rekordom pohvalio na X-u (društvenoj mreži nekada poznatoj kao Twitter).

Do trenutka nastanka ove vijesti, nešto više od jednog dana od objave videa, on je pregledan već 60 milijuna puta. Sudeći prema ostalim MrBeastovim pustolovinama i uspjehu na YouTubeu, ne bi čudilo da vrlo brzo premaši 100 ili 200 milijuna pregleda.

Donaldson je 2021. godine zaradio procijenjenih 54 milijuna dolara, lani vjerojatno i dvostruko više od toga. Osim YouTube izazova i raznih akcija u kojima dijeli novac i nagrade, bavi se i proizvodnjom čokolada, otvorio je lanac brze prehrane, a navodno je već odbio ponudu za kupnju YouTube kanala u iznosu od milijardu dolara. Forbes mu bogatstvo procjenjuje na 110 milijuna dolara.