Big Ben: zabavna i zarazna web igra s riječima

Otkako je Wordle početkom prošle godine zaludio svijet, na Internetu su se pojavili deseci sličnih malenih igara. Jedan od takvih dugovnih nasljednika Wordlea je i nedavno objavljena igrica Big Ben

Sandro Vrbanus subota, 22. srpnja 2023. u 15:00

Ovih se dana na Internetu pojavila još jedna u dugom nizu igara s riječima, jednostavnih pravila, ali i vrlo zanimljivog gameplaya, mozgalica Big Ben. Igra kombinira značajke križaljki osmosmjerki, Wordlea, Scrabblea i sličnih, a prilično je vizualno atraktivna, laka za shvatiti i igrati, no prilično teška za završiti. Samim time ima potencijal postati viralna i "zaraziti" brojne ljubitelje kratkih internetskih igrica za "ubiti" nekoliko minuta vremena.

Izazovna razbibriga

Igra se naziva Big Ben, pa je i vizualno povezana s legendarnim londonskim satom (tj. njegovim zvonom koje nosi to ime). Prilikom pokretanja, na polju za igru ispisuje se trenutačno vrijeme izraženo u sekundama, tako da u teoriji svake sekunde u danu možete dobiti novu zagonetku. Slova iskorištena za to ispisivanje potom se slažu na ploču, nadopunjavaju dodatnim slovima i dobivaju nasumični raspored.

Na igraču je zatim da, na ploči veličine 7x7 polja, pronalazi riječi i spaja ih, povlačeći linije među susjednim slovima, u bilo kojem smjeru. Pronalaskom valjanih riječi one će, kao u Tetrisu ili Candy Crushu, nestati, a ostale će pasti prema dolje. Cilj je iskoristiti sva slova i spajati što duže riječi, za što se dobivaju bodovi, dok vremenskog ograničenja za igru nema. Svaki dobar potez bit će "nagrađen" i zvonjavom Big Bena (što je moguće i isključiti).

Mozgalicu Big Ben možete zaigrati na ovom mjestu, a pokreće se unutar internetskog preglednika, kako na desktopu, tako i na mobilnim uređajima.