Xiaomi 12 navodno stiže na globalno tržište već sljedećeg mjeseca

Ako je za vjerovati popularnom leakeru, Xiaomi će svoju novu flagship seriju izbaciti na globalno tržište nešto kasnije nego prošle godine, što će se svakako odraziti i na izlazak u Hrvatskoj

Matej Markovinović utorak, 4. siječnja 2022. u 06:00

Xiaomi je prije nekoliko dana predstavio svoju novu seriju pametnih telefona. Riječ je, dakle, o 12, 12X i 12 Pro modelima, koji se u Kini već normalno mogu kupiti od 31. prosinca 2021. godine. Iako još nije službeno poznato kada će tvrtkini flagshipi stići na globalno tržište, popularni leaker Mukul Sharma objavio je na Twitteru svoja saznanja.

Naime, prema njegovoj objavi, kineska bi tvrtka trebala izbaciti Xiaomi 12 seriju pametnih telefona krajem veljače ili početkom ožujka. Valja istaknuti da je Mi 11 serija globalno izašla 8. veljače 2021., dok je u Hrvatsku stigla mjesec dana kasnije. Slično se „kašnjenje“ može očekivati i ove godine, pa se preporučuje nestrpljivim domaćim kupcima da se upravo naoružaju – strpljenjem.

Podsjetimo, Xiaomi 12 dolazi s nešto manjim 6,28-inčnim FHD+ AMOLED zaslonom od 120 Hz, kojeg dijeli sa slabijim 12X modelom, što će se, vjerujemo, svakako svidjeti onima koji su u potrazi za nešto kompaktnijim uređajima. S druge strane, 12 Pro ima  6,73-inčni QHD+ LTPO OLED zaslon te nešto bolji sustav kamera. Standardni i Pro model pogonjeni su Snapdragonom 8 Gen 1, dok 12X ima nešto slabiji Snapdragon 870.

Foto: Xiaomi
Foto: Xiaomi