Zbog pritužbi korisnika, Twitter prilagodio neke od novih vizualnih promjena

Boje visokog kontrasta korisne su za osobe koje imaju problema s vidom ili daltoniste, no onima sa senzornom osjetljivošću mogu stvarati velike poteškoće u svakodnevnom korištenju platforme

Matej Markovinović ponedjeljak, 16. kolovoza 2021. u 06:00

Twitter je nedavno predstavio vizualno osvježenje koje su najavljivali još od siječnja, pa je tako korisnike društvene mreže dočekao novi Chirp font, koji im se, sudeći po komentarima, nije svidio, ali i boje visokog kontrasta s puno manje plave i sive, koje su, kako se navodilo, samo odvraćale pozornost.

No, brojni su se korisnici nakon ovih vizualnih promjena žalili da im se oči previše naprežu te da zbog boja visokog kontrasta i Chirpa dobivaju glavobolje i migrene, pa je Twitter ubrzo odgovorio promjenom koja bi trebala riješiti te probleme.

„Izmjenjujemo kontrast svih gumbi kako bismo ih učinili 'lakšima za oči', jer ste nam rekli da je novi izgled neugodan za osobe sa senzornom osjetljivošću“, objavili su iz Twittera ističući činjenicu da slušaju svoje korisnike.  

Podsjećamo da su se brojni korisnici žalili i na promjenu kod follow gumba. Naime, kada zapratite nekoga, taj gumb više neće izgledati lijepo i „popunjeno“ kao nekad, već će biti prazan, što predstavlja potpunu suprotnost od onoga na što su twitteraši navikli.

Unatoč brojnim žalbama, Twitter nije poništio tu promjenu, pa će korisnici i dalje biti zbunjeni, barem dok se ne naviknu.

Valja istaknuti da korisnici u postavkama Twittera na webu mogu izabrati hoće li povećati kontrast, smanjiti animacije, promijeniti veličinu fonta te promijeniti pozadinsku boju. Idealno bi bilo da se uvede više mogućnosti prilagodbe, pogotovo kad je u pitanju kontrast boja koji očito brojnim twitterašima izrazito smeta te im ugrožava zdravlje.