Twitter testira novi izgled vremenske trake

Iako je zbog nove vizualne promjene sadržaj na Twitteru istaknutiji, čini se da su brojni korisnici ipak ostali nezadovoljni tvrdeći da to nije ono što su tražili

Matej Markovinović četvrtak, 9. rujna 2021. u 06:00

Twitter je objavio da započinje s testiranjem novog izgleda vremenske trake (timeline) na iOS-u, zbog kojeg će se sadržaj korisnicima prikazivati od ruba do ruba kako smo navikli vidjeti na Instagramu i Facebooku.

„Testiramo na iOS-u tweetove od ruba do ruba koji obuhvaćaju širinu vremenske trake tako da vaše fotografije, GIF-ovi i videozapisi mogu imati više prostora da zasjaju“, rekli su iz tvrtke te su objavili i prigodan videozapis koji pokazuje kako će novo vizualno osvježenje izgledati.

No, sudeći po brojnim komentarima korisnika društvene mreže, čini se da nisu svi zadovoljni novim izgledom.

„Ako nastavite s ovim s*anjima, nitko više neće koristiti Twitter“, „Što više ažurirate aplikaciju, tako postaje sve ružnija“, „Dajte nam opciju da vratimo stari izgled, ovo je užasno“, samo su neki od negativnih komentara korisnika.

Podsjećamo da je twitteraše prošloga mjeseca dočekala još jedna značajna vizualna promjena. Naime, Twitter je uveo svoj Chirp font na web, Android i iOS te je također promijenio kontrast boja u sklopu plana šireg vizualnog osvježenja brenda.

Međutim, korisnici su se tada žalili da slova izgledaju poput „mrlja“ te da boje visokog kontrasta stvaraju velike poteškoće onima sa senzornom osjetljivošću, zbog čega je Twitter ubrzo odgovorio promjenom koja je riješila te probleme.

„Izmjenjujemo kontrast svih gumbi kako bismo ih učinili 'lakšima za oči', jer ste nam rekli da je novi izgled neugodan za osobe sa senzornom osjetljivošću“, rekli su tada iz Twittera ističući činjenicu da slušaju svoje korisnike.