VIDEO: Pogledajte keynote s .debuga o developerskim plaćama, Tomislava Grubišića iz Bornfighta

"Analiza developerskih plaća - tko zarađuje više?" - naslov je najposjećenijeg predavanja s nedavno održanog .debuga 2022 koje je održao Tomislav Grubišić - donosimo vam kompletnu video-snimku...

Dragan Petric nedjelja, 19. lipnja 2022. u 06:00

"Za tri godine, plaće developera u Hrvatskoj izjednačit će se s onima u EU", samo je jedna od niza izjava kojima je Tomislav Grubišić, CEO Bornfighta uzburkao tech scenu posljednjih mjeseci, obznanivši, usput, javno plaće svih svojih zaposlenika. Ako se itko na našoj sceni razumije u plaće programera, onda je to upravo on, poznat i po tome da je već nekoliko puta objavio veliku analizu developerskih plaća. 

Ovaj put je, neposredno pred .debug pokrenuo platformu TABU.hr, putem koje su i developeri i ostali IT-jevci mogli anonimno ispuniti anketu o svojoj plaći, kako bi doznali kako kotiraju na sceni... Detaljnu analizu developerskih plaća predstavio je u svojem keynoteu na .debugu, što je bilo uvjerljivo najposjećenije predavanje ovogodišnjeg programerskog spektakla godine. U nastavku pogledajte kompletan video-zapis tog predavanja.

Tomislav Grubišić je suosnivač tri superuspješne digitalne tvrtke, Bornfighta, Mediatoolkita i Degordiana,  a respekt kompletne tech zajednice stekao je detaljnim analizama developerskih plaća u regiji te prakticirajnjem inovativnih i progresivnig metoda plaćanja zaposlenika u svim svojim tvrtkama.