U potrazi ste za gaming monitorom? Ovaj Philips nudi dobar omjer cijene i kvalitete

U ponudi trgovine Računala.hr našao se gaming monitor za kojeg mislimo da je dobar omjer cijene i kvalitete, pogotovo sada kada je na akciji

Bug.hr petak, 10. svibnja 2024. u 19:59

Monitori s visokom frekvencijom osvježavanja postali su svojevrsni must have, ne samo za gamere, već općenito za sve one koji provode dosta vremena za računalom. Na stranici trgovine Računala.hr trenutno se po akcijskoj cijeni može kupiti Philips 24M1N3200ZA, monitor koji se može pohvaliti frekvencijom osvježavanja od čak 165 Hz.

Odmah pri prvom pogledu na monitor, vidljivo je da se radi o monitoru elegantnog dizajna koji u neku ruku čak i skriva svoj igraći duh. Monitor, naime, ima 23,8-inčni IPS W-LED zaslon Full HD rezolucije, s premazom koji sprječava odbljesak, što bi u praksi značilo da ga se lakše može koristiti i u prostorijama s puno osvjetljenja. Kutovi gledanja iznose 178 stupnjeva vertikalno i horizontalno.

Vrijeme odziva ovog monitora iznosi 4 ms s MPRT vrijednošću od 1 ms, što nije na samom vrhu za igranje brzih, multiplayer igara, ali nije ni loše. Dobra je vijest da dolazi i s podrškom za Nvidijinu G-Sync tehnologiju, minimizirajući tako „kidanje“ i trzanje slike ako je uparen s Nvidijinom grafičkom karticom. Za još bolji prikaz u igrama, tu je i značajka SmartImage.

Od ostalih značajki, treba istaknuti da monitor dolazi s ugrađenim zvučnicima od 3 W te ima opcije LowBlue Mode i EasyRead koje, prema riječima proizvođača, čuvaju zdravlje očiju tijekom višesatnih gaming sesija. Kako bi se dodatno smanjio rizik od naprezanja očiju i vrata, tu je i prilagodljivo postolje koje omogućuje podešavanje visine do 130 mm, zakretanje za 90 stupnjeva i nagib od -5 do 20 stupnjeva.

Akcijska cijena ovog monitora iznosi 169 eura.

SPECIFIKACIJE
Ekran 23,8'' Full HD (1.920 x 1.080) / 165 Hz
Tehnologija ekrana IPS, W-LED
Kontrast/Svjetlina 1100:1 / 250 cd/m2
Vrijeme odziva 4 ms
Kutovi gledanja (hor./vert.) 178 / 178° 
Konektori 2 x HDMI 2.0, DisplayPort 1.2