Philips OLED+ televizori spektakularno predstavljeni pred otvaranje IFA-e 2022 u Berlinu

U Berlinu će sutra biti otvorena prva "prava" IFA od početka pandemije, a TP Vision je već održao golemu premijeru na kojoj su predstavljena dva Philipsova OLED+ TV-a i jedan Mini-LED set...

Dragan Petric četvrtak, 1. rujna 2022. u 10:15

Tehnologija se vratila! Zapravo, nikada nije niti nestala, no vratila se na prvi veliki europski sajam upriličen od početka pandemije - u Berlin, gdje se sutra otvara IFA 2022 u svojem punom sjaju i obimu. Kako to obično biva, najveći brendovi su svoja predstavljanja odlučili održati dan-dva prije početka sajma.

Sve je započelo spektaklom kojeg je priredio TP Vision, sa svojim brendovima Philips TV & Sound, temeljene na zvuku i slici lansirao novi asortimana Ambilight TV-a koji čine Philips OLED+937, Philips OLED+907 model opremljen Bowers & Wilkins zvučnicima te novi Mini-LED set.

OLED+937 jedan je od prvih modela koji ima Philipsovu tehnologiju Ambilight Next Generation koja umjesto da dijeli stražnje LED diode u skupine, sada omogućuje individualnu kontrolu svake LED diode kako bi se ponudio širi raspon boja i preciznije podudaranje sa slikom na ekranu. Također, nudi iskustvo igranja na konzolama s namjenskom trakom s postavkama igre na zaslonu i novom značajkom VRR Shadow Enhancer dizajniranom za optimizaciju performansi igranja u odnosu na brzinu osvježavanja panela.

Kućište zvučnika i dalje je integrirano kao dio TV postolja. Novi daljinski upravljač uključuje pozadinsko osvjetljenje kojim se upravlja pokretom.

OLED+907 poboljšava i popularan format originalnog modela OLED+903 diskretnom integracijom zvučnog sustava Bowers & Wilkins (80 W) sa šest prednjih pogona koji ciljaju izravno u slušatelja u namjenskom rasporedu lijevo, sredina, desno (LCR). Dubok i precizan zvuk pruža veliki, straga postavljen subwoofer.

Na konferenciji za medije rečeno je i da će mini LED tehnologija dodatno obogatila vrhunsku ponudu TP Visiona za Philips će proširiti broj veličina Mini-LED zaslona s dodatkom verzije od 55” uz već postojeće modele u veličinama 65” i 75”.

Philips je također predstavio nove slušalice iz linije GO. Kao partner utrke Wings for life, dizajnirao je slušalice koje zvuk primaju s malim panelima koji se pričvršćuju kraj uha, dok se uhom slušaju zvukovi iz prirode za vrijeme trčanja ili drugih aktivnosti.

Dakako, TP Vision se nije - s pravom - propustio i nekoliko puta pohvaliti s ček četiri EISA Awards 2022 - 2023 priznanja osvojena za nadolazeću sezonu za svoje televizore, čime je Philips od strane najcjenjenijih tech novinara na svijetu potvrđen kao vodeći brend u donošenju novih tehnoloških trendova na tržište naprednih televizora. 


Općenito o televizorima u 2022.

Informacije o svim ovogodišnjim televizorima koje su predstavili LG, Panasonic, Philips, Samsung i Sony potražite u temi broja Buga 358.