Samsung najavio Flex Hybrid OLED zaslon koji se – sklapa i kliže

Prema riječima Samsunga, Flex Hybrid OLED zaslon uskoro će se naći u mobitelima, tabletima te laptopima. Javnost će ga vidjeti na ovogodišnjem CES-u

Matej Markovinović srijeda, 4. siječnja 2023. u 12:02
📷 Foto: Samsung
Foto: Samsung

Svega nekoliko dana prije otvaranja najvećeg sajma potrošačke tehnologije, CES-a, Samsung Display najavio je svoje novitete koje će pokazati mnogobrojnim posjetiteljima u Las Vegasu. Jedan od značajnih noviteta je i Flex Hybrid OLED zaslon.

Riječ je, naime, o zaslonu koji se sklapa i kliže, a koji bi, prema Samsungu, trebao biti implementiran u buduće mobitele, tablete i laptope.

„Sklopiva tehnologija primijenjena je na lijevoj strani zaslona, uz kliznu tehnologiju na desnoj strani. Korisnici tako mogu uživati u filmovima i videozapisima na 10,5-inčnom zaslonu u omjeru slike 4:3 ili na 12,4-inčnom zaslonu omjera 16:10“, objašnjavaju iz Samsunga.

📷 Foto: Samsung
Foto: Samsung

Od ostalih noviteta, Samsung je najavio i Flex Slidable Solo i Flex Slidable Duet zaslone, koji se doimaju zanimljivo, ali neće tako skoro postati šire dostupni. Očekuje se i da će Samsung na CES-u 2023 predstaviti nove QD-OLED panele za televizore i monitore raznih veličina.