Uz Soundful danas doista svatko može biti kompozitor

AI platforma za stvaranje glazbe prikupila 3,8 milijuna dolara od Universal Musica, Microsofta, Beatporta, Disneyja i drugih

Mladen Smrekar utorak, 26. travnja 2022. u 18:33

Glazbenici, producenti, tekstopisci i kreatori na platformama kao što su YouTube, TikTok i Twitch sada mogu stvarati glazbu studijske kvalitete u nekoliko sekundi. To im omogućuje Soundful platforma za stvaranje glazbe uz pomoć umjetne inteligencije. Platforma je zasad dostupna samo uz pozivnicu, a korisnici se mogu prijaviti za listu čekanja.

Pristup audio knjižnici

Tvrtka je, kažu, već privukla neke vrhunske umjetnike, producente i tehnološke stručnjake, a nešto manje od četiri milijuna dolara u projekt su uložile kompanije kao što su Microsoft, Walt Disney, Accenture, Beatport i Squeak E Clean Studios.

Soundful demokratizira glazbenu produkciju tako što korisnicima nudi pristup alatu koji koristi algoritme uvježbane u teoriji glazbe i jednoj od najvećih audio knjižnica. Platforma generira jedinstvene pjesme i osnovne ritmove i melodije koje mogu odmah koristiti ili dorađivati po vlastitom nadahnuću i znanju. 


Influenceri na društvenim mrežama mogu preuzeti prethodno stvorene pjesme ili bez naknade automatski generirati vlastitu glazbu, a da im za to nije potrebno nikakva prethodna glazbena vještina niti pravničko znanje o licenciranju pjesama. 


Veliki izbor žanrova
Veliki izbor žanrova

Korisnici mogu besplatno stvarati, pregledavati i slušati pjesme studijske kvalitete, temeljene na umjetnoj inteligenciji, te spremati i streamati svoje favorite putem platforme. Pjesme dolaze u različitim žanrovima, podžanrovima i predlošcima, uključujući hip-hop, EDM i pop. 

Više formata

Uključivanjem opcije Create, korisnici mogu iskoristiti strojno naučene algoritme Soundfula kako bi generirali nove pjesme inspirirane odabranim žanrom. Elementi poput tempa i glazbenog ključa mogu se podesiti po želji, a nova pjesma može se stvoriti i od nule, korištenjem raznih predložaka i žanrova.

Za svakog ponešto
Za svakog ponešto

Sve Soundfulove pjesme dostupne su u više formata, za korištenje u svemu, od podcasta, preko streaming videa, do studijskih snimaka. Sve pjesme su u potpunosti licencirane za korištenje u videozapisima, oglasima, kampanjama na društvenim mrežama i još mnogo toga. Besplatne, premium i poslovne pretplate omogućuju korisnicima da biraju prema vlastitim potrebama.