Prilagođena verzija Chromea za jednostavnije testiranje web aplikacija

Za kvalitetno web iskustvo ključno je testiranje web aplikacija, bilo da se radi ručno ili automatski. Postavljanje odgovarajućeg okruženja u tome može biti izazovno što Chrome ovom verzijom želi riješiti

Tomislav Stanković utorak, 13. lipnja 2023. u 06:00
📷 Image: Google
Image: Google

Automatsko ažuriranje web preglednika je odlična stvar za krajnje korisnike koji mogu biti sigurni da uvijek koriste posljednju verziju web preglednika sa svim modernim i sigurnosnim značajkama. No za developere, ta prednost vrlo lako može postati smetnja.

Zbog toga je predstavljena nova verzija Chromea koja posebno cilja na testiranje web aplikacija i automatizaciju. Ova verzija Chromea namijenjena je isključivo u te svrhe i nije prikladna za svakodnevno korištenje.

Ako se između dva testiranja ažurira verzija web preglednika teško je dobiti dosljedne rezultate. S automatskim ažuriranjem verzije web preglednika developeru može biti teško ciljati na točno određenu verziju s kojom želi testirati svoju web aplikaciju.

Chrome za testiranje je namjenska verzija Chromea, bez automatskog ažuriranja, integrirana u proces objave Chromea i dostupna za svako izdanje Chromea. Ovime je riješen problem u vezi s pronalaženjem podudarne binarne datoteke Chromea i ChromeDrivera.