Phone Link za iOS donosi iMessage na Windowse

Korisnici iPhonea će objavom nove verzije Microsoft Phone Linka za iOS ukloniti posljednju prepreku između svojeg telefona i računala i olakšati si povezivanje s njima važnim osobama na Windowsima 11

Tomislav Stanković četvrtak, 27. travnja 2023. u 08:57
📷 Image: Microsoft
Image: Microsoft

Kako je Microsoft najavio, Phone Link će postupno biti predstavljen globalnoj publici na 39 jezika i 85 tržišta. I to samo za iPhone jer trenutno nije dostupan za iPad (iPadOS) ili MacOS.

Korisnici iPhonea će imati mogućnost upućivanja i primanja telefonskih poziva, slanja i primanja poruka putem iMessagea, pristup svojim kontaktima kao i pregled obavijesti svog telefona izravno na svom Windows računalu.

Phone Link zahtijeva iPhone sa sustavom iOS 14 ili novijim, Windows 11, Bluetooth i najnoviju verziju aplikacije Phone Link, koja je unaprijed instalirana sa sustavom Windows 11.

Postupak povezivanja iPhonea s računalom putem Bluetootha je vrlo jednostavan. Dovoljno je skenirati QR kod prikazan na zaslonu i potvrditi da se podudara s kodom prikazanim na iPhoneu. Nakon toga potrebno je samo dati nekoliko dozvola koje omogućuju sinkronizaciju sadržaja s računalom.