Netflixov jeftini paket s reklamama stiže u 12 zemalja

Netflixov novi pretplatnički paket koštat će 6,99 dolara mjesečno, a zauzvrat će nuditi prikaz sadržaja u HD kvaliteti te prikazivanje 4 do 5 minuta reklama svakog sata

Matej Markovinović petak, 14. listopada 2022. u 13:17
📷 Foto: Unsplash, Mollie Sivaram
Foto: Unsplash, Mollie Sivaram

Dugo očekivani Netflixov pretplatnički paket s reklamama, „Basic with Ads“, službeno postaje dostupan za korisnike u 12 država – Australiji, Brazilu, Kanadi, Francuskoj, Njemačkoj, Italiji, Japanu, Južnoj Koreji, Meksiku, Španjolskoj, Ujedinjenom Kraljevstvu i SAD-u.

„Ukratko, Basic with Ads je sve što ljudi vole kod Netflixa, po nižoj cijeni i s nekoliko reklama između. Počevši od studenog, prijava će biti jednostavna – posjetite Netflix.com i registrirajte se sa svojom e-poštom te osobnim podacima“, objašnjavaju iz Netflixa.

Naime, korisnici će za 6,99 dolara mjesečno moći gledati sadržaj u HD kvaliteti, a svakog će im se sata prikazivati oko 4 do 5 minuta reklama. Na početku, reklame će trajati između 15 i 30 sekundi te će se pojavljivati prije i tijekom serija i filmova. Preuzimanje sadržaja za offline gledanje neće biti moguće.

Iz Netflixa kažu da će većina njihove biblioteke sadržaja biti uključena u ovaj pretplatnički paket, izuzev pojedinih serija i filmova kojih neće biti zbog ograničenja licence. Na tome, kako kažu, aktivno rade, pa se očekuje da će korisnici jeftinog paketa uskoro imati – sve.

„Uvjereni smo da s Netflixom od 6,99 dolara mjesečno sada imamo cijenu i paket za svakog korisnika. Iako je još vrlo rano, zadovoljni smo interesom potrošača i oglašivača“, zaključuju iz Netflixa.