Baltičke države mijenjaju naziv Samsung Galaxy Z Fold 3 i Z Flip 3 telefona

Samsungovi sklopivi pametni telefoni od sada se na estonskim, latvijskim i litavskim web stranicama mogu pronaći pod nazivom Galaxy Fold 3 i Flip 3

Matej Markovinović srijeda, 30. ožujka 2022. u 21:05

Od početka ruske invazije na Ukrajinu, svjedoci smo velikog broja snimki koje prikazuju vozila ruske vojske označena simbolom „Z“. Budući da se slovo „Z“ može pronaći i u nazivu popularnih Galaxy Z Fold 3 i Z Flip 3 telefona, Samsungove estonske, latvijske i litavske službene web stranice odlučili su ga ukloniti.

Promjena je, naime, poprilično nedavna, a kako ističe SamMobile, zanimljiva je činjenica da Samsungova ukrajinska web stranica i dalje sadržava stari naziv. Južnokorejska se tvrtka nije službeno oglasila o ovoj promjeni, a trenutno nije ni sigurno hoće li se popularni sklopivi uređaji globalno preimenovati.

Foto: Screenshot/Estonska Samsungova web stranica
Foto: Screenshot/Estonska Samsungova web stranica

Podsjetimo, Samsung je početkom ožujka objavio da obustavlja isporuke svih svojih proizvoda u Rusiju. Tada su napomenuli da će „aktivno pratiti ovu složenu situaciju“ kako bi odredili svoje sljedeće korake, pa je moguće da je jedan od tih „sljedećih koraka“ upravo ova promjena naziva u zemljama koje su nekada bile dio Sovjetskog Saveza.