Za manje od dva tjedna otvara se IFA 2023

Sajam IFA Berlin 2023, najveći svjetski sajam potrošačke elektronike i kućanskih uređaja, ove godine slavi 99 godina postojanja uz više od dvije tisuće izlagača koji će tamo biti prisutni početkom rujna

Dragan Petric utorak, 22. kolovoza 2023. u 10:15

Sajam potrošačke elektronike i kućanskih uređaja IFA ove godine slavi 99. rođendan. Ovogodišnje izdanje održava se na prostorima berlinskog sajma od 1. do 5. rujna, a organizatori su najavili sudjelovanje više od 2.000 marki iz svijeta tehnologije, među kojima su Beko Grundig, Bosch, Siemens, Hisense, HONOR, Haier, LG, Miele, Panasonic i Samsung, kao stalni izlagači. Uz njih, ove godine će se tamo pojaviti i Meta, SpaceX i Tesla.

IFA Berlin 2023 donosi i nekoliko izdvojenih tematskih cjelina, kao što su House of Robots, dio rezerviran samo za kompanije koje spajaju automatizaciju i umjetnu inteligenciju, ili pak IFA Next, sekcija posvećena startupima, njihovim pitchevima, ulagačima i fondovima rizičnog kapitala. Bit će tu i demo kuća održivog pametnog načina življenja, kao i konferencija IFA Leaders Summit 2023, koja će se održati u sklopu sajma tijekom prva dva dana rujna. Glavna će tema konferencije biti "veliki trendovi" poput umjetne inteligencije i održivosti te njihov utjecaj na transformaciju svijeta potrošačke elektronike.

Kao što je to već tradicija, i Bug će na licu mjesta ove godine imati svojeg izvjestitelja, pa ćete o novitetima s IFA-e moći čitati na našim stranicama.