Razvoj sigurnoga koda: Unaprijedite svoje vještine i pridružite se dvodnevnom treningu

Naučite kako uspješno upravljati sigurnosnim aspektima tijekom razvoja softvera. Pridružite se dvonevnom Spanovom treningu 28. i 29. studenog 2023.

Span četvrtak, 2. studenog 2023. u 08:00

Sigurnost je ključna u današnjem digitalnom svijetu. Bez obzira na vašu ulogu pri razvoju softvera, Span Centar kibernetičke sigurnosti održava dvodnevni trening “Razvoj sigurnoga koda” koji će vam pružiti nužne vještine za upravljanje sigurnosnim aspektima tijekom razvojne faze vaših aplikacija.

Što ćete naučiti?

Trening je dizajniran da vam omogući implementaciju zaštitnih strategija prije nego što vaše aplikacije završe u produkciji. Putem praktičnih vježbi i primjera, naučit ćete prepoznati situacije u kojima bi vaše aplikacije mogle biti podložne raznim prijetnjama. Također ćete se upoznati s alatima koji mogu skenirati i otkriti obrasce koji dovode do ranjivosti.

Ključni ishodi treninga

Program treninga koncipiran je u dva dana i usredotočen je na analizu najčešćih kategorija prijetnji aplikacija prema OWASP-ovoj klasifikaciji  i ranjivosti na globalnoj razini. Po završetku treninga moći ćete analizirati sigurnosne ranjivosti i prijetnje, upotrijebiti alat za analizu statičkoga koda, uspostaviti komunikacijsku zaštitu između klijenta i poslužitelja web-aplikacije, utvrditi potrebu i primijeniti tehnike prevencije napada ubrizgavanjem, prepoznati potrebu i uspostaviti mjere za sprečavanje potencijalnih napada koji proizlaze iz nesigurne deserijalizacije te usvojiti najbolje prakse za autorizaciju korisnika.

Za koga je ovaj trening idealan?

Ovaj je trening idealan za programere softvera na svim razinama iskustva, kao i za arhitekte sustava zadužene za donošenje odluka pri projektiranju sustava i planiranje razvoja aplikacija. DevOps inženjeri uključeni u automatizaciju CI / CD procesa i konfiguriranje sigurnosnih aspekata informacijskih sustava posebno će imati koristi od ovog treninga, kao i QA inženjeri i testeri koji osiguravaju kvalitetu isporučenog softvera.

Pridružite nam se!

Pridružite nam se na ovom dvodnevnom treningu i naučite kako razvijati siguran kod. Prijave za trening "Razvoj sigurnoga koda" otvorene su do 24. studenoga. Prijavite se danas i postanite dio zajednice koja teži sigurnijemu digitalnom svijetu!